Încă un drum forestier cu probleme la Obștea Runcu

Obștea Runcu din județul Gorj a fost din nou reclamată, după ce comisarii de mediu au aplicat deja amenzi pentru un drum forestier construit fără autorizație, dar și pentru că au fost dislocate roci de pe Cheile Sohodolului, pentru a face loc camioanelor cu lemne.

"Un alt drum forestier în analiza comisarilor Gărzii de Mediu Gorj și tot în Obștea Runcu. La sesizarea unor cetățeni, o echipă de comisari au făcut verificările în teren cu privire la legalitatea realizării unui drum în fondul forestier aparținând Obștei Runcu. Potrivit OUG 195/2005 privind protecția mediului reamintim "obligația proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a preveni, pe baza reglementărilor în domeniu, deteriorarea calității mediului geologic". Nerespectarea acestei prevederi legale atrage sancțiuni contravenționale în valoare cuprinsă între 25.000 lei și 50.000 lei", a transmis marți Garda de Mediu Gorj.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au descoperit în luna iunie un drum forestier realizat în comuna Runcu, ilegal, fără avizele de mediu necesare. “Întrucăt drumul a fost executat și în sit NATURA 2000, proprietarul fondului forestier a fost sancționat cu amendă în valoare de 60.000 lei”, a transmis atunci Garda de Mediu Gorj.

La începutul lunii mai, Garda de Mediu Gorj mai făcea o descoperire îngrijorătoare, tot pe Cheile Sohodolului. Comisarii au constatat că s-au făcut dislocări de roci acolo unde acestea îngreunau mașinile de mare tonaj care transportau lemne. “Răspunzătoare de situația constatată este obştea care administrează fondul forestier din zonă, care a şi fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei. Cercetările continuă”, a transmis atunci instituția statului. (A.A.)

Vizualizări: 1,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: