Spitalele din Gorj se confruntă cu lipsa medicilor specialişti

În plină criză financiară, când mai toate instituţiile fac reduceri de personal sau au posturile blocate până la sfârşitul anului, în sistemul sanitar sunt locuri de muncă disponibile, numai că medicii nu sunt interesaţi de ele. Spitalele din Gorj se confruntă în această perioadă cu deficit de personal la toate specialităţile şi în ciuda faptului că Ministerul Sănătăţii a deblocat scoaterea la concurs a posturilor neocupate, cadrele medicale refuză să lucreze în sistemul sanitar. Din cele aproximativ 50 de locuri libere, s-au ocupat în urma concursurilor numai 6, majoritatea cu medicii rezidenţi în ultimul an.
Ministerul Sănătăţii a deblocat pentru judeţul Gorj 31 de posturi de medicii specialişti şi 19 de rezidenţi în ultimul an. Deficit de personal se înregistrează în toate unităţile spitaliceşti din judeţ şi la majoritatea specialităţilor. În acest moment Spitalul Orăşenesc din Tg-Cărbuneşti are nevoie de 11 medici, Spitalul de Urgenţă din Tg-Jiu are un deficit de 10 cadre medicale, Spitalul din Motru are 10 posturi neocupate, urmat de Spitalul din Novaci şi Turceni care au 7, respectiv, 5 posturi neocupate. La unităţile spitaliceşti din Rovinari şi Bumbeşti-Jiu ar mai fi nevoie de 6 medici.
În urma concursului organizat de Ministerul Sănătăţii a fost ocupat un singur post de medic specialist şi 5 de rezidenţi în ultimul an la specialităţile Ortopedie şi Traumatologie, Pneumofiziologie, Epidemiologie, Neurologie, O.R.L şi Psihitrie, la spitalele din Tg-Jiu, Motru, Tg-Cărbuneşti şi Turceni. „Judeţul Gorj, ca şi alte judeţe din ţară, este deficitar sau foarte deficitar pot spune din punct de vedere al medicilor specialişti care lucrează în aceste instituţii, deci în acest moment spitalele sunt descoperite ca şi personal. A avut loc o repartiţie, însă prea puţine locuri au fost ocupate. Lista posturilor scose la concurs şi neocupate este din păcate foarte mare, iar în această situaţie spitalele rămân în continuare fără personal suficient”, a declarat Marius Boieriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. 


Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: