Spitalul din Novaci își schimbă fața cu bani europeni

Șantier la spitalul din orașul Novaci. Autoritățile au reușit să atragă fonduri europene pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe și pentru reabilitarea mai multor compartimente care aveau nevoie de reparații. Un alt proiect important pentru unitatea medicală se ridică la peste două milioane de euro și vizează construirea de la zero a unui ambulatoriu.

În prezent, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Orășenesc Novaci este în plin șantier. Lucrările se vor încheia până la sfârșitul acestui an. Și nu sunt singurele lucrări care se fac pe bani europeni la spital. „Se desfășoară două contracte. Unul este de modernizare a Unității de Primiri Urgențe, care este într-un stadiu avansat și anul acesta va fi finalizat și se vor desfășura activitățile acolo în condiții moderne și normale, iar cel de-al doilea contract se va desfășura și pe parcursul anului viitor. Mă refer la mansardarea și modernizarea altor compartimente și secții unde să ne putem desfășura activitatea la spital”, a spus primarul din Novaci, Dumitru Leuștean.

Tot cu bani europeni, autoritățile vor să ridice din temelii un ambulatoriu cu toate dotările necesare chiar în apropiere de spital. „Este un alt proiect important pentru spital. E vorba de eficientizarea termică a întregului spital, un proiect de aproximativ 1,4 milioane de euro. Partea de contractare este pe final. Puțin probabil ca anul acesta să înceapă lucrările, dar se va lucra pe partea de proiectare și, în primăvară, când vremea va permite vor începe efectiv lucrările de construcție, montaj. Am semnat un contract pentru un nou ambulatoriu care va fi construit lângă spital. Va avea o suprafață mare. E un proiect european de 2,4 milioane de euro. Atât construcție, cât și dotări”, a mai declarat edilul, la TV Sud.

Vizualizări: 1,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: