Spitalul din Sadu, pus pe picioare pe bani europeni

Primăria oraşului Bumbeşti Jiu a reuşit să atragă fonduri europene pentru a pune pe picioare spitalul din localitate. Autorităţile locale vor să doteze şi să aducă spitalul la cele mai bune standarde. Până în prezent nu mai puţin de 1,2 milioane de euro au fost investiţi în modernizarea ambulatoriului, iar alte 2,8 milioane lei vor fi investite în aparatură.

La sfârşitul lunii martie, lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii în care este ambulatoriul vor fi finalizate, următorul pas fiind organizarea licitaţiei pentru achiziţionarea aparaturii de ultimă generaţie. „Lucrările la ambulatoriul de specialitate sunt în curs de finalizare, vor fi finalizate până la sfârşitul acestei luni. Mai sunt de realizat câteva lucrări minore, ca de exemplu montarea unui lift special pentru persoanele cu dizabilităţi, care a fost confecţionat special, pe comandă şi care va fi conform cu realitatea din ambulatoriu”, a spus Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Ambulatoriul integrat al spitalului orăşenesc din Bumbeşti-Jiu va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală în valoare de 2,8 milioane de lei. Proiectul are ca scop şi achiziţionarea de dotări şi echipamente, inclusiv serviciile de montaj accesorii pentru dotarea cabinetului de medicină internă, de chirurgie generală, pediatrie, obstretică-ginecologie, neurologie-fizioterapie, a laboratorului de imagistică şi a laboratorului de analize din cadrul Ambulatoriului. Printre echipamentele care vor fi achiziţionate se regăsesc: masă ginecologică, spirometre, aparate pentru monitorizarea funcţiilor vitale, electrocardiograf, trusă videoendoscopie digestivă, ecograf, mamograf, aparat radiologie dentară, analizor biochimie şi hematologie, microscop, aparat automat de imunologie.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: