Spitalul din Târgu Jiu își triplează capacitatea de testare

Un nou dispozitiv ce ajută la efectuarea testelor de coronavirus va fi achiziționat pentru laboratorul generic din municipiul Târgu Jiu. Actualul aparat PCR nu poate efectua numărul mare de teste ce se recoltează zilnic.

Numărul gorjenilor care vor să se testeze pentru coronavirus este în creștere de la zi la zi. Mulți sunt cei care vor să plece din țară, având nevoie în mod obligatoriu de un astfel de test.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că s-a luat decizia de a se achiziționa încă un aparat (extractor) pentru a tripla capacitatea de testare.


”Miercuri se aprobă în ședința de Consiliu Județean Gorj suplimentarea bugetului pentru a achiziționa încă un extractor pentru a tripla capacitatea de testare. Până acum nu a fost achiziționat pentru că numărul celor care solicitau o testare nu era așa mare. În urma solicitărilor persoanelor care pleacă în concediu sau au nevoie să părăsească țara și au nevoie de un test negativ, s-a pus în discuție să fie cumpărat acest aparat”, a spus directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, la Târgu Jiu Tv.


În prezent, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu mai are aproximativ 1.500 de kit-uri de testare.

Vizualizări: 1,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: