Spitalul din Târgu Jiu, tot fără conducere. Viitorul director va avea zilele numărate

Întârzie numirea unei conduceri interimare la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Ministerul Sănătății încă nu și-a dat avizul pentru echipa propusă de autoritățile din Gorj. Cert este că noul manager interimar va rămâne la spital doar până când va scăpa directorul Dumitru Vienescu de Covid 19. Acesta este internat în spital de duminică, infectat cu noul coronavirus alături de alți cinci angajați ai spitalului.

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a explicat că noua conducere ce va fi instalată la spital va rămâne la cârma unității medicale până când va ieși din spital Dumitru Vienescu. „Acest manager a veni pe perioada de incapacitate de muncă a domnului Vienescu. Deocamdată titular al acestei poziții, până la revocare, este domnul Vienescu, care, la această oră, este în medical, în incapacitate de muncă. Ministerul Sănătății va desemna o persoană care va ocupa această funcție cât domnul Vienescu este în incapacitate de muncă”, a spus Rujan.

Principalul obiectiv al conducerii spitalului ar trebui să fie desființarea „bisericuțelor” din instituție. „Trebuie să se alinieze și ceilalți medici în spatele noului management și să nu mai fie aceste dizarmonii. Trebuie să fie uniformizate percepțiile, astfel încât acele bisericuțe create în cadrul spitalului, despre care știe toată comunitatea județului Gorj, să nu mai existe. E important ca tot corpul medical să vibreze în aceeași frecvență pentru că interesul este comun”, a declarat prefectul la Tele3.

Având un spital cu deja șase angajați, în frunte cu doi directori, care au fost infectați cu Covid 19, este o problemă, a adăugat prefectul care susține că s-au făcut greșeli în rândul salariaților din spital. „Este foarte greu în acest moment să se clarifice lucrurile într-o săptămână sau două. Vor trebui luate măsuri cu toți medicii la masă. Nu e problema neapărat că a intrat acest virus în spital, ci faptul că nu au fost respectate anumite rigori de protecție, astfel încât să nu se fi contaminat mai multe persoane. Situația nu este alarmantă, dar trebuie să ne ridice un mare semn de întrebare pe viitor. S-au făcut greșeli, fără discuție”, a mai declarat prefectul Cristinel Rujan.

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: