Spitalul Judeţean din Târgu Jiu va fi reorganizat

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu intră în reorganizare. Managerul unității spitalicești, Tiberiu Tătaru, a spus că pentru eficientizarea activității medicale, comitetul director al spitalului a hotărât să reducă pe anumite secții numărul de paturi, iar în altele să suplimenteze locurile. În total, vor fi desființate 46 de paturi dintre care cele mai multe pe secția Ginecologie și Neonatologie. În schimb, la nivelul Policlinicii Târgu Jiu vor fi înființate cabinete și compartimente noi.

Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis să reducă pe secția Neonatologie 17 paturi pentru că indicatorii arătau că este ineficientă. ”Prin comasarea secțiilor de ginecologie și obstetrică am redus 24 de paturi. Am făcut acest lucru datorită indicatorilor care pe vechile secții erau deficitari față de media națională. Am luat de asemenea în calcul reducerea unui număr de 17 paturi la secția de Neonatologie și desființarea compartimentului de dializă peritoneală cu cinci paturi. Cele 46 de paturi reduse le vom distribui în funcție de secțiile și compartimentele unde indicatorii erau foarte buni”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean Gorj.

Nevoie de paturi la Neurologie și Oncologie
Astfel s-a suplimentat numărul de paturi pe secția Oncologie unde se făcuse deja o listă de așteptare a pacienților. ”Majorăm cu zece patru secția Oncologie pentru că este nevoie foarte mare de paturi suplimentare pentru că era o listă de așteptare și cazurile oncologice noi preferăm să nu le mai punem pe lista de așteptare. De asemenea, 21 de paturi vor ajunge pe secția Neurologie prin înființarea unui compartiment de recuperare neurologică. Alte patru paturi vor ajunge în cadrul compartimentului de diabet din cadrul secției endocrinologie”, mai spune Tiberiu Tătaru, directorul spitalului județean Târgu Jiu.
Conducerea spitalului județean așteaptă acum ca Ministerul Sănătății să avizeze tot acest plan de reorganizare.

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: