Un nou premiu pentru Polovragi, comuna europeană din Gorj

Comuna Polovragi a obţinut Premiul Naţional Cultural în urmă cu câteva zile. De ani buni, Polovragi face parte din Asociaţia „Cele mai Frumoase Sate din România”. Ba mai mult, este singura comună din Gorj care a obţinut Titlul de Destinaţie Europeană de Excelenţă. Localitatea Polovragi este cunoscută la nivel naţional ca „Satul lui Zamolxis”, zeul dac care a locuit în peşteră. Legenda spune că în preajma lui se găseau vraci, medici sau preoţi, cunoscători ai cultului, dar şi ai tainelor vindecării neputinţelor trupeşti, oferind oamenilor leacuri preparate din plante medicinale răspândite din belşug în flora locală.

Polovragi continuă să se menţină în topul celor mai frumoase sate din România. Tradiţiile şi legendele zonei fac ca tot mai multe premii, mai ales din domeniul turismului şi culturii, să se îndrepte spre Gorj. Recent, Polovragi a obţinut Premiul Cultural Naţional în urma unei competiţii la care au participat peste 20 de comune din România. Polovragi este singura comună din Gorj care deţine şi Titlul de Destinaţie Europeană de Excelenţă.

Printre punctele forte ale acestei localităţi se numără sărbătorile anuale, obiectivele turistice, precum şi ansamblurile folclorice. „La nivelul comunei noastre se desfăşoară anual în jur de 10 sărbători, cum ar fi: Sărbătoarea castanului, Sărbătoarea căpşunilor, Nedeia de Sfântul Ilie, Colindele de Crăciun, Spectacolul tradiţional de Paşti, al fluieraşilor şi dansatorilor, etc. În ceea ce priveşte obiectivele turistice, ne lăudăm cu: Mănăstirea Polovragi, Peştera Polovragi, Cheile Olteţului, Crucea lui Ursache, precum şi cu Cetatea dacică de pe platoul Pietrei Polovragiului. Am obţinut mai multe premii care ne onorează. Suntem membru fondator al Asociaţiei „Cele mai Frumoase Sate din România” şi reuşim să ne menţinem în top. Periodic participăm la diferite manifestări, organizate în ţară şi în străinătate, şi reuşim, în fiecare an, să ne promovăm tot mai mult comuna. Se fac mari eforturi financiare, din bugetul local, dar astea compensează cu numărul mare de turişti care ne vizitează comuna”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: