Spitalul Târgu-Jiu a terminat fondurile pentru anul acesta

Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu pentru acest an a ajuns la fundul sacului. Deşi mai sunt două luni până la finele acestui an, conducerea spitalului aşteaptă cu sufletul la gură o rectificare bugetară, altfel nu vor putea să dea salarii, să cumpere medicamente şi să asigure hrana bolnavilor. Şeful Casei de Sănătate ne-a asigura că medicii îşi vor primi salariile, iar de rectificare bugetară nu prea e rost. Cum rămâne cu medicamentele şi hrana bolnavilor?

Constantin Pălivan, directorul medical al spitalului, a confirmat că banii s-au terminat şi că nu mai au nici hrană şi nici medicamente pentru bolnavi.

„După cum ştiţi, anul acesta am primit bani mai puţini ca anul trecut şi i-am cam terminat. Aşteptăm o rectificare bugetară ca să dăm salariile la angajaţi, să cumpărăm medicamente şi materiale sanitare şi alimente pentru bolnavi, dar să mai plătim şi alte utilităţi”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu

Reprezentaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj susţin că la jumătatea acestei luni vor da bani la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu pentru salariile angajaţilor. „O să le dăm bani. Nu le purtaţi dumneavoastră de milă. La jumătatea lunii noiembrie vor primi bani de salarii. Rectificarea bugetară nu ştiu când va fi, probabil că atunci când vor fi fonduri”, susţine Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj

Dacă pentru salariile angajaţilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu garantează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, pentru tratamentul şi hrana bolnavilor nimeni nu-şi asumă răspunderea.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: