Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Spitalul Târgu Jiu renunță la taxa pentru mame. Nu definitiv!

Mult trâmbițata taxă pentru mămici va fi anulată la spitalul din Târgu Jiu. Directorul Gigel Capotă a anunțat că aceasta va fi eliminată chiar de la jumătatea acestei luni, dată la care va începe și reabilitarea secției de Pediatrie a Spitalului Județean. Capotă susține că taxa de 10 lei va fi anulată în cadrul Comitetului Director, chiar la propunerea sa.

Taxa de 10 lei este încasată, de la 1 decembrie, de la fiecare mamă care dorește să rămână în spital, alături de copil, dacă acesta are peste trei ani. Până acum, spitalul a încasat doar 100 de lei din această taxă.

După scandalul creat în jurul acesteia, se gândește chiar să renunțe la taxă. „Chiar mă gândesc să renunț. Dacă supără atât de tare, o voi elimina. Taxa va fi anulată de la mijlocul acestei lunii, când vom începe și procesul de reabilitare a Secției de Pediatrie. În acești bani, noi am gândit să includem utilitățile și materialele de curățenie. Nu am oferit cazare sau masă, pentru că nu era nevoie. Nu s-au ocupat niciodată toate paturile, iar mamele care au rămas în spitale au avut unde să doarmă. Nu mă gândeam că va supăra atât de rău această taxă. O vom elimina. Noi am gândit-o ca un mod să mai strângem bani pentru reabilitarea secției, dar până acum nu am încasat decât 100 de lei”, a spus Capotă.

Taxa a stârnit controverse în rândul părinților încă de când s-a aflat de ea. „Eu nu sunt de acord cu această taxă. Mi se pare o aberație. Cum să lași copilul singur? Păi dacă are trei ani, acest copil știe ce-l doare? Poate să stea singur? Nu au ei personal ca să știm copiii în siguranță. Nu mi-aș lăsa copilul singur în spital pentru nimic în lume. Mai bine nu-l mai aduc la spital”, a spus o mămică. „Nu mi se pare o idee bună. Bani, dacă vor, pot să ia și din altă parte. Poate sunt părinți care nu au bani. Să dea 10 lei pentru fiecare zi de stat în spital cu copilul lor, este destul de greu pentru familiile care nu au bani”, a fost părerea unei alte mămici. Persoanele care au adus adeverință că nu au venituri au fost scutite de taxă.

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: