Taxă pentru părinții copiilor internați. Reacții!

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a introdus o nouă taxă. Mai exact, însoțitorii copiilor internați pe secția de Pediatrie trebuie să plătească 10 lei pe zi drept taxă de cazare. Părinții s-au revoltat când au aflat că trebuie să plătească pentru că stau lângă copiii lor bolnavi.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu colectează taxa de la însoțitorii micuților de pe secția Pediatrie de circa o lună. ”Taxa a fost introdusă începând cu data de 1 decembrie 2018. Este o taxă stabilită în conformitate cu normele la Contractul Cadru, iar această taxă se referă doar la serviciile de cazare, ca urmare a utilităților și a produselor de curățenie care se utilizează pentru însoțitorii copiilor de peste 3 ani”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul economic al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

De altfel, conducerea unității medicale i-a înștiințat pe părinți despre obligativitatea achitării acestei taxe prin afișe aplicate pe secție. ”Sa nu uităm că un copil de 3 ani nu știe să facă mai nimic. Rușine să le fie celor care au fost de acord să se dea aceasta sumă de 10 lei pe zi pentru însoțitorul unui copil. Poate sunt persoane care nu au acei 10 lei. Și atunci ce fac?”, a spus o mămică.

Însoțitorii copiilor bolnavi spun că nu prea au de ales, pentru că nu îi pot fi lăsa pe micuți singuri pe secție. ”Nu sunt de acord cu taxele acestea. Cel puțin până la 10-11 ani, copiii nu se pot descurca singuri în spital. 10 lei este mult pentru un copil și un bunic care nu au banii aceștia. Nu aș avea încredere să las copiii în grija cadrelor medicale”, a spus un bunic.

Conform anunțului, banii se achită la externare, la Biroul Internări. Suma pe care o plătesc este corespunzătoare numărului de zile de internare. Fie că le-a convenit sau nu, însoțitorii copiilor au plătit taxa. ”Nu am avut până acum astfel de cazuri. Teoretic, nu ar trebui să refuze pentru că taxa este stabilită prin normele la Contractul Cadru. Dacă nu vor fi însoțiți de părinți, personalul medico-sanitar din secție va avea grijă de acești copii. Nu este singurul spital județean care aplică această taxă”, a comentat directorul economic al spitalului.

Vizualizări: 4,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: