Sportul va fi ajutat de guvern pe perioada stării de urgenţă

Guvernul României va ajuta sportul autohton aflat acum în situaţie de criză şi implicit fotbalul din cele trei eşaloane. Fiecare sportiv şi antrenor de la cluburile cu echipe înscrise în campionatele naţionale va fi plătit de stat pe perioada suspendării competiţiilor, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut.

În urma unei Ordonanţe de Guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, sportul românesc primeşte un ajutor.

Iată cum arată textul de lege adoptat în acest sens: „Art. XI. – (1) Pe perioada stării de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr.195/2020, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, respectiv a contractului de activitate sportivă, din iniţiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, respectiv persoanele prevăzute la art. 67, alin (1) lit a)-c) din Legea 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, respectiv din 75% din drepturile în bani aferente contraprestaţiei activităţii sportive, plătite din fondul de salarii, se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”. Prosport a anunțat că, la solicitarea Asociația Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori (AFAN) s-au introdus si contractele de activitate sportiva în această ordonanță de urgență.

Gorjul  are mai multe cluburi vizate de aceste măsuri, cele mai mari fiind CS Pandurii Târgu Jiu (MTS), CSM Târgu Jiu, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, ACS Viitorul Târgu Jiu, Gilortul Târgu Cărbuneşti,  Minerul  Motru, Jiul  Rovinari,  CSS Târgu Jiu,  LPS  Târgu Jiu  şi cel  mai probabil vor  fi  vizate  de aceste măsuri şi Asociaţiile Judeţene pe diverse ramuri sportive.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: