Sporul pentru Covid ajunge în final și la medicii din Târgu Jiu

Angajații Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu ar putea primi totuși sporul de risc în valoare de 500 de euro pentru că au avut grijă de pacienți care au fost testați pozitiv cu noul tip de coronavirus. Chiar dacă unitatea medicală nu apare pe lista celor care vor beneficia de bani de la Ministerul Sănătății în ce privește acest stimulent, atât oficiali ai spitalului, cât și ai Casei de Asigurări de Sănătate Gorj dau asigurări că există soluții și că banii vor fi virați în conturile salariaților.

Directorul financiar al unității medicale a explicat că nu a avut cine să facă documentația, dat fiind faptul că tot personalul TESA a fost în izolare timp de 14 zile. Gigel Capotă a explicat că șefii de secții au întocmit deja listele cu toate cadrele medicale care au avut grijă de pacienți infectați și că toată lumea va primi bonusul de 500 de euro aferent lunii aprilie.

Banii ar putea intra în conturile salariaților până la sfârșitul acestei luni, odată cu salariile, și acestea întârziate din același motiv. „Având în vedere situația neprevăzută a izolării întregului personal TESA din cadrul spitalului nostru pe perioada 30 aprilie – 12 mai 2020, am ținut legătura în permanență cu domnul Șurlea, cât și cu domnul manager pentru a reuși să acordăm și salariile personalului împreună cu sporul de risc aferent lunii aprilie până în jurul datei de 22 mai. De regulă, le acordam pe 15-16 ale lunii. Imediat ce am venit din izolare, ne-am mobilizat, am vorbit cu șefii de secții să întocmească pontaje cu personalul care a intrat în contact cu bolnavii infectați și constatați pozitiv cu Covid”, a explicat Gigel Capotă.

Asigurări și mai ferme vin din partea Casei de Asigurări de Sănătate Gorj care a transmis că situația este cunoscută la nivel național și că va avea rezolvare. „Sigur o să-l primească. S-a întârziat pentru că personalul TESA a fost în izolare până marțea trecută. Trebuie formulare completate de șefii de secție. Sperăm să primim situația cât mai repede și o să facem demersurile. 100% o să primească și cei îndreptățiți din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu și sporul de risc”, a declarat Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj.

Din cei circa 1.300 de angajați ai spitalului, 300 vor primi spor de risc. Este vorba de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe, Boli Infecțioase, Ginecologie, Terapie Intensivă, Cardiologie sau Medicină Legală. 

Vizualizări: 2,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: