Spray-urile paralizante, noile „jucării“ ale liceenilor din Turceni

Un tânăr în vârstă de 16 ani din Turceni a ajuns la spital după ce un coleg mai mare i-a dat cu spray paralizant în ochi. Totul a pornit de la o simplă ceartă. Conducerea şcolii spune că cel care şi-a rănit colegul riscă exmatricularea. Ar fi bine de ştiut cum a putut un minor să procure astfel de spary- uri pe care apoi să le introducă în şcoală.

Tânărul de 16 ani este în clasa a IX-a la Grupul Şcolar din Turceni. El a venit anul acesta în unitatea de învăţământ şi se pare că nu a fost foarte bine integrat de colegi. Elevul s-a certat cu un coleg care a vrut să se răzbune. După ore, l-a urmărit, potrivit spuselor acestuia. „El împreună cu câţiva colegi de-ai lui m-au aşteptat când mă îndreptam spre casă între blocuri să mă bată. Când i-am văzut am fugit şi am scăpat. Vineri eram la şcoală şi au venit din nou la mine şi au zis să coborâm la un etaj inferior să stăm de vorbă. M-am dus iar acolo au început să mă îmbrâncească şi mi-au dat cu spray paralizant în ochi. Am fost la cabinetul şcoli, mi-au acordat primul ajutor iar apoi am venit la spital. Până acum nu am mai avut conflicte cu aceşti colegi şi cu nimeni din liceu”, povesteşte tânărul.

Nelu Pasăre directorul Grupului Şcolar din Turceni, a aflat de acest incident şi va analiza cazul, iar cei agresorii riscă să fie exmatriculaţi. „Eu nu am fost în liceu vineri, dar m-a informat directorul adjunct despre ce s-a întâmplat. A venit poliţia, a cercetat cazul, iar la nivelul liceului vom face şi noi o anchetă să vedem ce s-a întâmplat. Oricum potrivit regulamentului şcolar elevii nu au ce căuta cu astfel de obicei la ei, iar dacă sunt vinovaţi riscă să fie exmatriculaţi”

Unchiul vrea dreptate

Unchiul băiatului speră ca elevii care i-au agresat nepotul să fie pedepsiţi. „Eu ştiam de acest conflict pentru că mi-a povestit nepotul meu când au încercat să-l bată, dar am crezut că totul s-a terminat atunci, dar văd că nu este aşa, iar gluma s-a îngroşat. Soţia mea a mers la şcoală a vorbit cu diriginta de la clasă şi a promis că lucrurile se vor rezolva şi uitaţi unde s-a ajuns. A venit şi poliţia şi au făcut cercetare într-o oră şi ca să fie treaba treabă l-a obligat pe nepotul meu să semneze procesul verbal şi să scrie că şi  el le-a dat o palmă acelor colegi. El este minor şi nu aveau dreptul să facă aşa ceva dar soţia mea nu a ştiut. Vreau să se ia măsuri cu băieţii respectivi”.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: