Sprijin total de la Videanu pentru Manţog

 Cu gura căscată, cam aşa i-a lăsat ministrul economiei, Adriean Videanu, pe adversarii lui Ionel Manţog atunci când a vorbit despre acesta. Şeful venit de la Bucureşti a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului preşedinte al PDL Gorj, care a demisionat recent din fruntea Complexului Energetic Turceni într-un gest pe care puţini politicieni îl fac.

 Videanu nu a spus vorbele de bine pentru fostul său consilier oriunde, ci într-o conferinţă de presă, deşi alături de el nu s-a aflat Ionel Manţog, ci Cosmin Popescu, la fel de blamat şi el uneori doar pe simplul considerent că nu şi-a împroşcat fostul şef cu venin, aşa cum le-ar fi plăcut adversarilor politici şi aşa cum, de fapt, au mai făcut-o în timp unii democrat-liberali care, e drept, mai târziu şi-au muşcat limba şi au regrat. Ministrul economiei, care este şi primvicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal a afirmat despre Manţog, pe care l-a avut consilier personal la minister la începutul anului, că este unul dintre cei mai buni specialişti pe care România îi are în domeniul energetic în momentul de faţă.
 "Eu contez pe Ionel Manţog ca pe un specialist foarte bun. Vreau să vă spun cu onestitate că este unul dintre oamenii care cunoaşte foarte bine sistemul energetic din România. Este un om cu viziune", a menţionat Videanu.
 Ministrul economiei a precizat că Manţog a demisionat din postul de consilier personal pentru că devenise director general al CE Turceni şi nu mai putea rămâne şi în funcţia respectivă. Videanu a explicat demisia lui Manţog şi de la şefia CE Turceni prin faptul că nu a dorit să se mai expună atacurilor din presă.
 "Există o presiune media asupra domniei sale asupra lucrurilor pe care le ştiţi foarte bine. A considerat că e bine să îşi clarifice acele probleme şi până îşi clarifică acele probleme nu vrea să fie ţinta tuturor speculaţiile şi interpelărilor pe care unii sau alţii pot să le facă", a menţionat Videanu.

 Anchetat ca strămutat de lux

 Ionel Manţog va putea face parte inclusiv din noua structură de conducere a PDL Gorj, după cum a precizat Videanu. Acesta a menţionat că actualul preşedinte Cosmin Popescu are libertatea deplină pentru a fi inclus în formula de conducere a organizaţiei, formulă care ar trebui să asigure filialei un scor cât mai bun în alegerile din luna iunie. 
 În ceea ce-l priveşte pe Manţog, acesta a fost secretar de stat în ministerul economiei în anii 2005-2006, când a demisionat invocând "motive personale şi politice", Direcţia Naţională Anticorupţie trimiţându-l atunci în judecată într-un proces ce se află în desfăşurare la Tribunalul Sibiu. Fostul preşedinte al PDL Gorj a fost anchetat pentru felul în care, ca fost director 
în fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia, a folosit informaţii care nu erau destinate publicului pentru a-şi construi o vilă în cartierul Primăverii din Târgu Jiu prin strămutarea a două gospodării afectate de exploatările miniere.
 Dosarul a fost denumit de presă "al strămutaţilor de lux", alături de Manţog fiind anchetat şi trimis în judecată şi fostul director general al CNL Oltenia, Ion Vulpe, membru PSD şi consilier judeţean. Lucrările la vila lui Manţog nu au fost finalizate însă nici până în prezent, acesta anunţând de mai mult timp că va vinde clădirea dacă aceasta va mai fi vreodată gata. Mai mult, soţia acestuia s-a ales şi ea cu un dosar penal marca DNA pentru că ar fi încercat să ascundă în declaraţia de avere pe care trebuia să o completeze ca magistrat suprafaţa de teren a cărei valoare de impozitare echivalează cu câteva pâini. Soţia lui Manţog a câştigat deja de două ori procesul cu DNA la Curtea de Apel Craiova, semn că probele şi argumentele din dosar au fost subţirele rău de tot, sentinţa nefiind încă una definitivă.


Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: