SRI, comunicat la 1 noaptea. A informat MAI cu privire la ultrasi!

SRI a dat un comunicat de presa dupa miezul noptii, citat de Realitatea TV, potrivit caruia a informat MAI cu privire la ultrasi. A existat un schimb operativ de date cu MAI, anunta SRI. Am transmis date sefului IGPR, Despescu, mai spune SRI. Serviciul Roman de Informatii mai spune ca a fost informat secretarul de stat din MAI Stefu Viorel.

"Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel şi Bogdan Despescu-IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP", informează SRI.

Instituţia explică faptul că "nu a avut surprize operaţionale" în acest sens, dar subliniază că "nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras". "Dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică acestea sunt furnizate cu celeritate, aşa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală", se mai arată în comunicarea Serviciului.

Comunicatul vine dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a sustinut la Romania TV, la ora 23.30, ca nu a primit niciun fel de informari despre prezenta ultrasilor in piata.

Doi jandarmi si doi protestatari au fost raniti dupa violentele din Piata Victoriei, provocate de membri ai galeriei Dinamo. Circa o suta de ultrasi au fost retinuti in vederea legitimarii.

Mai multi lideri PSD au incercat in cursul serii sa acrediteze ideea ca protestatarii sunt inconstienti daca merg la proteste cu copiii. 

Premierul Sorin Grindeanu a reactionat pe FB imediat dupa comunicatul SRI:

Din nefericire, un protest pașnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, țin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situația a degenerat și vorbim despre doi jandarmi și trei protestatari răniți care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm și la o informare corectă a românilor care sunt îngrijorați de situația de astăzi. Mulțumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acționat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violență.

Galerie foto


Vizualizări: 7,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: