Stă încuiată în casă de frica soțului

După mai bine de 25 de ani de căsătorie, o femeie din comuna gorjeană Bălești a obținut, în instanță, ordin de protecție împotriva soțului. Relațiile dintre ei s-au degradat în ultimii doi ani, când au fost expropriați și siliți să plece din Mătăsari.

Cei doi soți au primit o sumă frumușică de bani, pentru a-și începe viața în altă parte, iar de aici au început și problemele. Victima a povestit la instanță că bărbatul a făcut numeroase demersuri pentru a-i interzice să aibă acces la banii din bancă, în așa măsură încât să nu mai poată scoate niciun leu. Femeia spune că a fost nevoită să plece în Germania, pentru a lucra.

Între timp, bărbatul s-a „împrietenit” cu alcoolul și a devenit o persoană violentă fizic și verbal, calvarul fiind îndurat de femeie doar de dragul fetelor sale.

Spre sfârșitul verii, femeia a fost bătută cu pumnii și palmele și a fost strânsă de gât. A fost la poliție, dar fiica cea mare a rugat-o să nu-și scoată certificat medico-legal și să-l ierte pe tatăl său. Supliciul a continuat, prin agresiuni fizice, verbale și psihice.

O lună mai târziu, femeia a fost din nou bătută crunt. A fost picătura care a umplut paharul. Soția a fost la poliție, a făcut plângere penală și a depus actele pentru divorț. În plus, a cerut ordin de protecție împotriva soțului agresiv.

După ce a aflat de divorț, bărbatul a făcut un scandal-monstru. I-a promis femeii că o omoară și îi dă foc la casă, dacă nu renunță la plângerile penale și la divorț. În aceeași zi, a închis cu cheia magazia de lemne și a lăsat-o pe femeie în frig. I-a spart ușa camerei, i-a luat cheile și i-a reziliat contractul de telefonie mobilă, anulându-i numărul de telefon.

Femeia le-a povestit judecătorilor că stă în propria casă închisă cu cheia în cameră și iese numai când vine fiica cea mică de la școală. A ajuns să aibă atacuri de panică, fiind nevoită să urmeze tratament.

Judecătoria Târgu Jiu a admis cererea femeii și a emis ordin de protecție împotriva pârâtului pe o durată de o lună, respectiv cu începere din data de 23 octombrie și până la data de 21 noiembrie. Bărbatul a fost evacuat din locuință și obligat să păstreze o distanță de 50 de metri  față de soție.

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: