Stadionul ar putea găzdui patru echipe de fotbal

După cinci ani în care la Târgu Jiu nu s-a mai jucat nici un meci pe Stadionul Municipal, gorjenii vor avea parte de patru echipe de fotbal care şi-au exprimat deja dorinţa de a evolua pe noul teren. Pe lângă Pandurii Târgu Jiu, echipa locală care a jucat zeci de ani pe acest stadion, acum încă trei formaţii vor să evolueze pe noua arenă.

Primarul Marcel Romanescu se declară încântat că în sfârşit săptămâna viitoare va demara procedura de recepţie a stadionului. Edilul a dezvăluit faptul că sunt deja trei solicitări ale unor echipe care doresc să joace pe stadion şi că ar mai putea apărea o solicitare în curând, chiar din partea unei formaţii de Liga 1.

„Pe mine mă încântă această procedură care se va realiza în curând, pentru că sunt foarte multe solicitări ale unor echipe de fotbal pentru a juca pe stadionul din Târgu Jiu. Mai întâi avem un contract de comodat cu clubul Pandurii Târgu Jiu care, din momentul omologării acestui stadion, îl va putea folosi gratuit, dar sunt solicitări şi din partea clubului ACS Viitorul şi din partea FCU Craiova şi, din ce am înţeles, ar exista posibilitatea ca şi echipa CS Universitatea Craiova, patronată de domnul Mihai Rotaru, să ne adreseze o solicitare pentru folosirea acestei baze sportive pe perioada în care se schimbă suprafaţa de joc pe arena din Bănie”, a spus primarul care se bucură şi că cetăţenii oraşului se vor bucura în sfârşit de meciuri de fotbal pe stadionul care a fost închis din 2014.

Primarul Romanescu și-a arătat deschiderea față de toți solicitanții. „Toate echipele sunt binevenite, eu mă bucur că există solicitări pentru folosirea arenei şi mă bucur, în acelaşi timp, pentru cetăţenii din municipiul Târgu Jiu şi din judeţ, care pot asista la meciuri oficiale pe stadion după cinci ani în care arena nu a putut fi folosită pentru că s-a realizat această investiţie. Este o investiţie foarte mare, de 26 de milioane de euro, şi cred că se va putea folosi la parametri optimi. Sper ca după această recepţie să putem beneficia ca municipalitate de un stadion la standardele necesare pentru organizarea oricărui gen de competiţii, fotbalistică sau de atletism.  Mi-aş fi dorit ca acest proces de recepţie să se fi derulat acum câteva luni, când FCSB ar fi dorit să joace la Târgu Jiu. Dar nu este târziu nici acum”.

CNI a anunţat că pe data de 23 septembrie va începe procesul de recepţie a stadionului de la Târgu Jiu.  Primăria Târgu Jiu a stabilit deja care vor fi persoanele care vor face parte din Comisia de Recepţie, respectiv directorul tehnic Marius Ionescu, șeful Serviciului Investiții, Raul Chiriac, și inginerul Mircea Călinoiu, din cadrul Direcției de Patrimoniu.

Vizualizări: 3,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: