Stadionul din Târgu Jiu nu va fi funcţional prea curând

Stadionul din Târgu Jiu necesită aprobarea unor noi investiţii pentru a fi pus în funcţiune. Primarul Romanescu susţine că cele 20 de milioane de euro alocate intiţial au fost doar pentru construcţia propriu-zisă. Mai este nevoie de amenajarea exterioară, care mai costă circa două milioane de euro.

Stadionul din Târgu Jiu are nevoie de noi investiţii pentru a putea fi pus în funcţiune. Acesta sunt estimate la circa două milioane de euro, parte din bani urmând a fi asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii. Primarul Marcel Romanescu a spus că a aflat abia după ce a devenit primar că lucrarea licitată iniţial nu acoperea întreaga investiţie. „Sincer, în momentul în care am venit în Primăria Târgu Jiu, am crezut că licitaţia pentru stadion a fost pentru lucrarea în integralitatea sa. Complexul în integralitate, cu tot ceea ce înseamnă spaţii adiacente. Ulterior am constatat că licitaţia iniţială s-a făcut doar pentru această construcţie care s-a ridicat. Neexistând fondurile necesare, partea exterioară a stadionului nu a fost prinsă în proiect”, a spus Marcel Romanescu la Sud FM.

Este nevoie de altă licitaţie

Marcel Romanescu spune că va fi făcută o nouă licitaţie, pentru lucrările exterioare. „În acest moment avem garanţii de la Compania Naţională de Investiţii că va aloca o anumită sumă. Contribuţia CNI este estimată la 7 milioane de lei, partea noastră de cofinanţare este mult mai mică, dar vom avea și noi partea noastră de contribuţie în acest proiect”, a spus Romanescu, acesta fiind primar de numai șase luni.

Sunt surse care susţin că CNI nu are de gând să aloce fonduri în acest an pentru stadionul de la Târgu Jiu, mai ales că orașul nu mai are echipă în Liga I. „Până la urmă trebuie să îl realizăm, nu poţi să stai cu un stadion nefuncţional, în care până în momentul de faţă s-au investit peste 20 de milioane de euro. Ce mai este de făcut, raportat la investiţia iniţială, este un cost mic”, a spus primarul Romanescu.

Întrebat dacă tot complexul, în ansamblul său, va fi recepţionat și funcţional în acest an, primarul Romanescu a spus: „Eu cred că da. Spun cred, pentru că, dacă ar depinde numai de bugetul local, noi alocăm banii și în luna martie ar putea demara lucrarea. Problema este cât de repede se vor mișca cei de la Compania Naţională de Investiţii, cât de repede vor înainta documentaţia pentru această finanţare”.

Primarul Marcel Romanescu a anunţat că va merge miercuri la Compania Naţională de Investiţii pentru a discuta această problemă.

Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: