Stadionul făcut din bani publici va avea administrator privat

Stadionul din Târgu Jiu nu va fi gata nici în septembrie, așa cum nu a fost finalizat nici la termenele anunțate anterior din aprilie încoace. Acum, noul primar din Târgu Jiu „speră” ca stadionul să fie gata în octombrie. Interesant este ce se va întâmpla pe viitor cu arena de 20 de milioane de euro. Va fi dată în administrare privată, prin licitație.

Stadionul de 20 de milioane de euro din Târgu Jiu va fi dat în administrare unei firme private, care mai departe va închiria zecile de spații comerciale din incintă. Anunțul a fost făcut de primarul liberal Marcel Romanescu. „Va fi un administrator, nu neapărat primăria, care să administreze acele spații comerciale. Cineva care, plătind o anumită sumă, să poată să le gestioneze corespunzător”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Primarul a precizat că este doar o propunere, fiind nevoie de acordul consiliului local. „Sper ca majoritatea PSD-ALDE să fie de acord, pentru că primăria nu este întotdeauna cel mai bun administrator. Vine societatea X și îmi pune pe masă un milion de euro pentru spațiile de acolo, e treaba ei apoi cum recuperează banii de la firmele care vor închiria”, a adăugat Romanescu.

Cu mulți ani în urmă, consiliul local a dat baza sportivă în comodat clubului Pandurii până în 2020. Hotărârea de consiliu se referă la teren, tribune, pistă de atletism, vestiare etc. Asta înseamnă că doar spațiile comerciale vor fi date în administrare privată, fiind cel puțin suspect faptul că este nevoie de un intermediar pentru a le închiria. Vorbim de zeci de baruri, magazine și un spațiu de cazare, la kilometrul zero al municipiului Târgu Jiu, pentru care cererea va fi foarte mare.

Când vor fi gata lucrările de la stadion

Finalizarea lucrărilor la stadion este promisă lună de lună, din aprilie încoace. Florin Cârciumaru, fostul primar al municipiului, spunea la ședința festivă a Consiliului Local din 2016 că lucrările vor fi gata până de „Zilele Orașului” în 2017, adică până la mijlocul lunii mai. Acest lucru, evident, nu s-a întâmplat. Apoi a venit la conducerea primăriei, interimar, Aurel Popescu, care mai întâi a spus că lucrările se vor încheia la finele lunii iunie, apoi la sfârșitul lunii iulie, iar mai nou a declarat că la sfârșitul lui septembrie.

Noul primar de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că speră (!?) ca aceste lucrări să fie gata în octombrie. „Contractul este între Compania Națională de Investiții și executant. Noi sperăm ca în luna octombrie să se definitiveze stadionul. Nu depinde de noi, nu suntem în momentul de față decât eventualul beneficiar al acestui stadion, nu este o relație contractuală și executant. Putem doar să mergem în teren și să verificăm modul în care se realizează lucrările şi calitatea acestora”, a declarat, joi, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Investiția se ridică la 20 de milioane de euro, bani alocați de Compania Națională de Investiții (CNI).

Galerie foto


Vizualizări: 2,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: