Stâlpi noi pe Calea Eroilor

Mai multe străzi adiacente Căii Eroilor din Târgu Jiu și-au schimbat „fața”. Au fost montați stâlpi noi de iluminat cu lămpi pe led-uri. Totul a fost posibil după ce toate cablurile au fost trecute în subteran ca o primă etapă a pregătirii proiectului de reabilitare a Căii Eroilor.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că, în acest fel, consumul de energie s-a redus considerabil: „Am încă o veste bună pentru târgujieni, la sfârșit de an: ca urmare a programului de trecere a cablurilor în subteran, pe câteva străzi adiacente Căii Eroilor a fost modernizat iluminatul public. Astfel, au fost montați stâlpi noi, cu lămpi pe leduri, reducandu-se consumul de energie cu peste 60%. Cablurile au fost trecute în rețeaua subterană, iar vechii stâlpi vor fi eliminați”.

Edilul a adăugat că întreaga rețea electrică din municipiul Târgu Jiu urmează să se schimbe. Este posibil totul cu sprijin european. Municipalitatea a primit fonduri să schimbe tot sistemul de iluminat și să fie montați stâlpi noi.

“În scurt timp așa va arăta iluminatul public în tot municipiul Târgu Jiu, mai ales că am primit finanțare pentru un program prin care vom înlocui vechiul sistem de iluminat. În cifre, acest proiect înseamnă peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1000 corpuri luminoase. Se vor monta și stâlpi noi acolo unde este necesar. Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creşterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone. Pe lângă toate acestea, mai sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu-Jiu”, a mai transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: