Stângă se pregăteşte de „curăţenia de iarnă”

Situaţia echipei locale de handbal Energia Pandurii nu s-a schimbat în bine nici după cea de-a doua victorie din acest sezon, jocul fiind în continuare în suferinţă. După cum se desfăşoară lucrurile până acum nu sunt semne de redresare a situaţiei critice în care se află echipa şi campania de achiziţii care se anunţă a fi făcută tot de pe internet. Vasile Stângă spune că este în căutare de jucători dar nu pare deloc entuziasmat de oferta internetului şi de jucătorii cu câte cinci impresari pe care îi numeşte „traseişti”.

Handbaliştii de la Energia Pandurii se odihnesc din nou pentru două săptămâni după ce au muncit „din greu” pentru cea de-a doua victorie din acest sezon. Campionatul Ligii Naţionale este din nou întrerupt pentru campania de calificare a echipei naţionale la Campionatul European, următoarea etapă fiind programată pe data de 6 decembrie. Până atunci antrenorul Vasile Stângă a declarat că va recurge la un program de pregătire fizică pentru ca echipa să aibă o comportare cât mai bună în ultimele trei etape. Între timp Stângă are timp şi să caute pe internet jucători pentru a completa lotul în iarnă, gândindu-se deja la care dintre actualii jucători din lot va renunţa.

Stângă are lista neagră

Deşi mai sunt programate trei meciuri până la vacanţă, antrenorul Vasile Stângă se gândeşte deja la retur şi mai ales la perioada de transferuri din iarnă în care va avea destul de mult de lucru. Tehnicianul recunoaşte că are deja o listă neagră a celor care vor părăsi echipa dar nu o face publică până nu va fi sigur că are ce pune în locul celor care vor pleca.  „Fără îndoială că îmi doresc să vină mai repede vacanţa de iarnă. Vom încerca să facem o pregătire bună, mai ales pregătire fizică, să încercăm să mai ducem 2-3 jucători, să începem apoi returul cu alt elan” a precizat recent tehnicianul Energiei refuzând însă să dezvăluie numele celor care vor părăsi gruparea gorjeană pentru a nu-i afecta pe jucători pentru perioada care mei e de jucat în acest tur de campionat: „Eu ştiu cine ar trebui să plece dar nu vreau să dau nume deocamdată. Mai sunt câteva etape şi nu vreau să se înţeleagă greşit. Despre curăţenia de iarnă nu pot să zic nimic deocamdată pentru că până nu avem sigur nişte jucători e foarte greu să te gândeşte la asta.” Dacă nu a spus exact nume de jucători, antrenorul handbaliştilor a lăsat să înţeleagă pe ce posturi are nevoie de jucători: „Suntem deficitari la faza a doua a contraatacului. Este cea mai importantă fază a handbalului modern. Majoritatea echipelor au o apărare avansată, dar dezordonată.”

Caută jucători pe internet

Problema aducerii altor jucători a fost ridicată încă de la numirea noului antrenor, acesta studiind deja piaţa pe care spune că nu a găsit decât jucători „expiraţi”. Stângă a mărturisit la una dintre conferinţele de presă că se caută jucători pe internet, situaţie la care s-a mai apelat în anii trecuţi şi nu a dat rezultate:„La ora actuală suntem în contact cu toţi impresarii din Europa. Adevărul este însă, că nu prea sunt jucători. Sunt nişte jucători expiraţi care au ajuns să aibă chiar şi câte cinci impresari. Ori eu mă uit pe internet şi mi se pare ciudat acest aspect.” Totodată antrenorul Energiei recunoaşte că nu-i plac jucătorii „traseişti” considerând că un profesionist joacă de regulă doar la o echipă: „Mie nu-mi plac jucătorii traseişti, nu pot să-i sufăr.  Eu am jucat în Spania la o singură echipă şi cred că un jucător profesionist trebuie să evolueze la o echipă, maxim două. Un jucător de genul ăsta îţi poate dezmembra toată echipa şi nu vreau să păţesc şi eu la fel.”  În paralel cu internetul se studiază şi ofertele unor impresari din Germania şi statele nordice dar tinerii de acolo preferă ligile inferioare decât să vină în România: „Am luat legătura cu mai mulţi impresari din Germania, dar e foarte greu să aducem de acolo, pentru că sunt mulţi tineri care mai bine joacă în liga a doua decât să vină în România. Totuşi, putem aduce de acolo jucători străini. Danezii, suedezii, pot fi o soluţie pentru că este o piaţă nouă. Energia îşi permite din punct de vedere financiar, dar trebuie să mai vrea şi ei să vină aici. Am stat de vorbă cu foarte mulţi impresari danezi, dar la fel, este greu să aducem, deoarece pe lângă contracte, jucătorii primesc acolo o sumă de 25-30 de mii de euro din partea federaţiei ca să joace în ţară, iar juniorii 500 sau 1000 de euro ca să nu plece.”

Mazilu nu va reveni curând

Unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul Energiei Pandurii, Ionuţ Mazilu, nu va putea reveni curând pe teren. Stângă a precizat că nu sunt semne de îmbunătăţire a situaţiei acestuia nici după ultimul control la medicul Pompiliu Popescu: „La Mazilu nu se vede nici un progres, a fost la control la Pompiliu Popescu şi nu sunt semne bune. Este bine în general dar încă i se mai umflă genunchiul şi nu putem risca până nu e complet refăcut.” Un alt jucător care a avut probleme medicale, Vali Popescu, a revenit la pregătire cu echipa şi va putea folosit la meciul de la Piteşti.

Pregătire fizică şi poate un amical

Pentru perioada de întrerupere a campionatului, antrenorul Stângă a declarat că se va axa pe pregătire fizică, handbaliştii efectuând antrenamente în aer liber pe stadionul Municipal dar şi în sala Sporturilor. „În ultima perioadă ne-am axat pe pregătirea fizică, dar nu să îi omorâm. Poate se deblochează după această perioadă. Sunt puţini cam euforici după ultima victorie dar mai avem trei jocuri importante, din care trebuie să câştigăm două. S-a lucrat mult în perioada aceasta şi la şut la antrenamentele individuale. Ne dezavantajează pauza aceasta dar trebuie să ne obişnuim.” Tehnicianul Energiei a precizat că este posibil ca echipa să susţină şi un meci amical în perioada de întrerupere a campionatului.

Vor puncte din deplasare

Pentru perioada următoare Energia şi-a propus să câştige măcar meciurile cu CS Piteşti şi Minaur Baia Mare despre deplasarea de la Constanţa Stângă precizând că sunt şanse mici: „Este important să câştigăm cu Piteşti şi Baia Mare. Dacă ne îndeplinim acest obiectiv, vom fi în grafic. Cu Constanţa sunt şanse mici să reuşim să luăm puncte.” Tehnicianul crede că Echipa trebuie să recupereze din punctele pierdute acasă şi are nevoie şi de victorii în deplasare: „Punctele din deplasare reprezintă un obiectiv pentru noi. Noi suntem una dintre acele echipe care pot să facă nişte meciuri extraordinare în urmă cărora putem bate pe oricine. Dar la fel de uşor putem să mâncăm bătaie de la ultima clasată şi chiar acasă. Până când vom şti să jucăm la rezultat, să fim şmecheri în teren, ne va fi foarte greu să câştigăm meciuri.”

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: