Stângă: „Totul este impecabil în acest cantonament!”

Căpitanul echipei Pandurii, Florin Stângă, este în continuare un exemplu pentru modul în care se pregăteşte pentru mai tinerii săi colegi. Stângă nu se plânge de greutatea antrenamentelor deşi recunoaşte că îi plac mai mult jocurile de verificare în această perioadă. El este de acord cu faptul că şi pregătirea fizică şi tehnico tactică din această perioadă sunt destul de utile pentru ceea ce va urma în campionat. Impresionat de condiţiile oferite în această vară de conducerea clubului pentru pregătire, Stângă a decis că totul este impecabil în stagiul din Austria unde anul acesta şi vremea a fost favorabilă, disputării jocurilor amicale şi pregătirii. 

Reporter: Cum decurge pregătirea din Austria, cât de greu e faţă de ceea ce a fost în alte cantonamente?
Florin Stângă: E la fel de greu ca până acum, se ştie că domnul Cârţu e un antrenor care se bazează mult pe pregătire fizică şi pe disciplină şi ne-am obişnuit noi cei care suntem mai vechi la echipă. Condiţiile sunt destul de bune şi sper să ne putem pregăti cât mai bine dar mai ales sper să ne fie de folos în timpul campionatului. 
Rep.: Cum sunt condiţiile de acum faţă de alte cantonamente, voi aţi mai fost în Austria şi atunci a cam plouat non-stop?
F.S.: Avem condiţii foarte bune aici, nu avem ce să reproşăm, totul este impecabil aici. De la cazare, masă şi condiţii de pregătire, nu avem ce spune, şi vremea a ţinut cu noi şi nu a plouat deloc. Chiar pot spune că până acum a fost un turneu foarte reuşit. 
Rep.: Meciurile cum sunt, nu sunt prea multe, la fiecare două zile câte unul...?
F.S.: Noi jucătorii suntem bucuroşi că e aşa, nu-s prea multe deloc, mai scăpăm şi noi de cîte un antrenament fizic. Sper ca prin aceste meciuri să se închege echipa, să formăm un grup unit şi să reuşim să ne pregătim cât mai bine pentru ca în campionat să avem o evoluţie cât mai bună. 
Rep.: Cum vezi acum lotul după aceste prime trei meciuri, începe să se lege o echipă?
F.S.: Acum e o perioadă de pregătire şi nu e edificator tot ce se întâmplă pentru că e şi pe fond de oboseală, jucăm majoritatea dintre noi câte 45 de minute şi antrenorul încearcă să dea la fiecare şanse egale şi să facă echipe cât mai echilibrate în ambele reprize. Sper să fie bine pentru noi după această perioadă. 
Rep.: Cât de mult contează că s-au pierdut o serie de jucători de bază în sezonul trecut, Stancu, Piţurcă sau Iordache?
F.S.: Eu zic că s-au pierdut mulţi jucători buni care puteau face multe la Pandurii şi mă refer la Orac şi la Ilie Iordache şi Piţurcă sau chiar şi Stancu sau Pârvu pentru că mie mi-a plăcut de ei. La o echipă omogenă cum eram noi, atunci când pleacă trei sau patru jucători se vede dar sperăm că aceştia care au venit sau cei care au mai rămas să facem performanţă. Nu trebuie să uităm că au mai plecat şi Alin Rus şi Mândrean, dar eu sper să o ducă bine acolo unde sunt şi noi la fel aici să reuşim să închegăm un grup unit. 
Rep.: Cum merge pregătirea ta aici în Austria, eşti mulţumit de cum te antrenezi aici, te mai pregăteşti suplimentar?
F.S.: Nu, acum nici timpul nu-mi mai permite că e mare volumul de muncă. Când suntem acasă e altceva pentru că nu te presează timpul, aici e altceva, ne antrenăm la distanţă, trebuie să venim cu echipa cu autocarul. Sper însă ca la ora începerii campionatului să fiu apt, să fiu în plenitudinea forţelor atât eu cât şi colegii mei. 
Rep.: Ce preferi mai mult, antrenamentele de pe terenul de aici sau antrenamentele fizice de pe pante şi pârtii?
F.S.: Pentru mine e la fel, dar prefer mai mult meciurile şi cred că asta preferă orice jucător. Dar şi antrenamentele au şi ele scopul lor, cele în pantă sunt pentru pregătire fizică iar pe teren pentru pregătire tactică. Domnul Cârţu ştie ce e mai bine pentru noi şi dânsul alege ceea ce trebuie să facem la pregătire. 


Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: