Stârpiţi şi câinii vagabonzi

Nu m-a muşcat niciodată un câine. M-au mârâit câţiva, unii chiar m-au lătrat. Uneori m-am şi speriat. Dar niciodată nu m-am supărat şi nu mi-a venit să le dau cu o cărămidă în cap. Câinii sunt animale. Până la proba contrarie, animalele continuă să se dovedească mult mai normale (ca să nu zic mai umane) decât oamenii. În plus, animalele nu au conştiinţa binelui şi a răului, deci nu le poţi judeca în funcţie de asta. Tocmai superioritatea ta, de rasă cu discernământ, trebuie să-ţi dea înţelepciunea să nu răspunzi câinelui cu aceeaşi monedă, chiar când acesta te atacă.

Dar chiar aşa, când atacă? Când simt că ţi-e frică, zice o vorbă în popor. Eu plusez: câinii te atacă atunci când simt că eşti prost. şi fătălău. şi rău, în general, ca să citez o altă vorbă de la mine de la ţară. Dar câinii, spre deosebire de crocodili, nu sunt nici carnivori, nici idioţi. Dacă tu te comporţi ca un om, le va fi frică de tine. Dacă te comporţi ca un animal mic încolţit, logic că vor prinde curaj. Pe mine această dispută om-câine mă amuză. E ca şi când unui Pentium de ultimă generaţie i-ar fi frică de nişte calculatoare de buzunar pentru că fac calculele mai agresiv. Pentru numele lui Dumnezeu, idioţilor... Sunteţi oameni, sunteţi în vârful lanţului trofic, comportaţi-vă ca atare! Dacă te muşcă un câine şi tu începi să urli şi fugi la spital, eu nu te-aş trata. `te dracului de-aici, mori, că eşti prost!

Omorârea în masă a unor animale care nu discern, dar care, în decursul secolelor, au demonstrat că sunt bune şi loiale, mi se pare o acţiune nedemnă de o rasă superioară. Dacă vreţi, una similară cu exterminarea unor nebuni (unii agresivi, alţii blânzi, dar toţi bolnavi). Cine a ucis azi un câine, mâine sigur va avea chef să omoare un diliu. Şi de aici până la genocid sau exterminarea unei religii întregi, cât mai e? Ah, staţi. Că oameni am exterminat deja, ştim cum e... Îmi cer scuze.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: