Start în optimile de finală de la EURO. Programul complet

S-a stabilit tabloul complet al optimilor de finală ale EURO 2020 care vor debuta sâmbătă. Anglia - Germania este capul de afiş al acestei faza a întrecerii iar meciul Franța - Elveția se va disputa la București, pe Arena Naţională.

Faza grupelor Campionatului European a ajuns la final, iar 16 echipe, primele două clasate din fiecare dintre cele șase grupe și cele mai bune patru formații care au încheiat pe locul trei, s-au calificat în optimile de finală. Prima fază eliminatorie a EURO 2020 va debuta sâmbătă, 26 iunie, la Amsterdam, unde, de la ora 19:00, Țara Galilor, locul doi din grupa A, va juca împotriva Danemarcei, formația care a terminat pe locul doi în grupa B.

Tot sâmbătă, însă de la ora 22:00 și pe stadionul ”Wembley” din Londra, Italia, care a câștigat en-fanfare grupa A, cu maximum de puncte, va juca împotriva Austriei, ocupanta locului secund din grupa C, grupă care s-a jucat și la București, unde selecționata lui Franco Foda chiar a obținut cele două victorii care i-a adus calificarea, 3-1 cu Macedonia de Nord și 1-0 cu Ucraina.

Duminică, 27 iunie, prima optime de finală a zilei are loc la Budapesta, de la ora 19:00, pe ”Pușkaș Arena”, unde naționala Olandei, calificată cu maximum de puncte din Grupa C, va juca împotriva Cehiei, echipa care a încheiat pe locul trei în grupa D.

În aceeași zi, de la 22:00, Belgia, câștigătoarea grupei B, va juca, la Sevilla, împotriva Portugaliei, formația care a remizat cu Franța în ultima rundă a fazei grupelor și a încheiat pe locul trei în grupa F. 

În prima confruntare de luni, 28 iunie, din optimi, cea programată de la ora 19:00, se duelează Croația, locul doi din grupa D, și Spania, locul doi din grupa E. Partida va avea loc la Copenhaga. Tot pe 28 iunie are loc și partida din optimile de finală găzduită de București. De la ora 22:00, pe Arena Națională, campioana mondială Franța, câștigătoarea grupei F, va întâlni, pentru un loc în sferturi, Elveția, locul trei din grupa A.

Marți, 29 iunie, este ultima zi a optimilor de finală, iar de la ora 19:00, la Londra, Anglia, câștigătoarea grupei D, va juca împotriva Germaniei, locul doi din grupa F. Ultima confruntare se va disputa de la 22:00, la Glasgow, între Suedia, câștigătoarea surpriză a grupei E, și Ucraina, locul trei din grupa C.

Tabloul complet al optimilor de finală EURO 2020:

    Țara Galilor - Danemarca, 26 iunie, ora 19:00, Amsterdam

    Italia - Austria, 26 iunie, ora 22:00, Londra

    Olanda - Cehia, 27 iunie, ora 19:00, Budapesta

    Belgia - Portugalia, 27 iunie, ora 22:00, Sevilla

    Croația - Spania, 28 iunie, ora 19:00, Copenhaga

    Franța - Elveția, 28 iunie, ora 22:00, București

    Anglia - Germania, 29 iunie, ora 19:00, Londra

    Suedia - Ucraina, 29 iunie, ora 22:00, Glasgow

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: