Șoc la Liga 2: Farul păstrează și locul din eșalonul secund

Farul Constanța, noua echipă rezultată în urma ”unirii” dintre Viitorul Constanța (Liga 1) și Farul (Liga 2), va juca în Liga 1 și va fi antrenată de Gheorghe Hagi. Echipa ar putea avea, totuși, o reprezentantă și în campionatul Ligii 2, în ediția 2021/2022, care va începe la 31 iulie.

Pe locul din Liga 2 al Farului, la care acționar principal era Ciprian Marica, ar putea fi înscrisă echipa secundă a noului Farul. Vestea a venit ca un șoc pentru unele echipe retrogradate care așteptau să ia acest loc.

Acționarii noului Farul așteptă acum să vadă pe ce buget se vor baza și să decidă și dacă pot să țină o echipă a doua a clubului în Liga 2, cel puțin asta susține Marica. Ciprian Marica, unul dintre cei trei acționari ai noului Farul Constanța, alături de Gheorghe Hagi și Zoltan Iașko, a dezvăluit, pentru Liga2.ro că în plan există și înscrierea echipei a doua în campionatul Ligii 2, pe locul câștigat sportiv de vechiul Farul.

”În urma fuziunii, totul se păstrează, adică inclusiv înțeleg că poate rămâne și locul de Liga a 2-a. Poate jucăm cu echipa a doua a Farului acolo. Echipa a doua este în Liga a 3-a în acest moment. Vedem în ce formă se poate face.. În funcție de bugetul pe care îl vom face, și dacă ne vom permite. Unii cred că în urma acestei fuziuni rămâne locul liber, că ne retragem automat sau ceva de genul ăsta. Exclus. Dacă noi nu vom avea un buget strict, special pentru Liga a 2-a, atunci vom face ca echipa under 19 să joace acolo. Ne uitam că avem cheltuieli cu deplasarea la elită cam aceleași care sunt și cu o echipă de Liga a 2-a, ca și transport, cu meciuri în toată țara. Să vedem dacă trebuie să participăm obligatoriu la elită sau să mergem cu ei în partea cealaltă. Mai sunt mici detalii de decis”, a spus fostul atacant al naționalei pentru Liga2.ro.

Şi Viitorul Constanţa avea ”satelitul” reînființat vara trecută în Liga 3, în Seria a 3-a, unde a terminat sezonul recent încheiat pe locul 5, la egalitate inclusiv cu ocupanta locului 3, SC Popești Leordeni.

Vizualizări: 1,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: