Fost căpitan la Pandurii, numit antrenor la Astra

Astra este ultima dintre cele trei echipe retrogradate în această vară din Liga 1 care își reia pregătirea. Fostul căpitan al echipei Pandurii,  Florin Stîngă, a fost numit joi noul antrenor al echipei.

Echipa care își efectuează antrenamentele în majoritatea timpului la Ploiești, însă își dispută meciurile de pe teren propriu la Giurgiu are un nou antrenor principal. Fostul pandur Florin Stîngă (43 de ani), ultima dată la AFC Odorheiu Secuiesc, este șeful băncii tehnice, anunțul fiind făcut de Astra prin intermediul paginii sale de Facebook. Astra s-a reunit joi după-amiază la Ploiești, la stadionul care îi poartă numele.

Retrogradată din Liga I, Astra e în reconstrucție încercând să continue activitatea la nivelul eșalonului secund. Florin Stîngă era liber de contract acum, după despărțirea de divizionara a treia, AFC Odorheiu Secuiesc, din luna mai. Astra l-a avut antrenor în momentul retrogradării din Liga 1 pe Ionuț Badea, care îl înlocuise pe Eugen Neagoe.

Florin Stîngă a antrenat-o ultima dată, în sezonul trecut, pe AFC Odorheiu Secuiesc, echipă cu care a ”reușit” să termine pe locul 9 din 10 în Seria a 5-a, cu 23 de puncte acumulate în 18 meciuri. Dacă FRF nu ar fi schimbat regulamentul în ultimele etape, echipa ar fi retrogradat direct. Stîngă a fost demis, iar la barajul de menținere, inventat de FRF în ultimul moment, AFC Odorheiu Secuiesc s-a salvat în fața celor de la Viitorul Liteni (2-0 acasă și 2-1 în deplasare). Ca antrenor, Stîngă a mai activat în Liga 3 la SR Brașov iar ca jucător a evoluat o lungă perioadă la Pandurii, între 2006 şi 2010.

Galerie foto


Vizualizări: 2,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: