Start la acordarea tichetelor sociale

Târgujienii cu venituri reduse pot beneficia și în acest an de tichete sociale din partea primăriei pentru masa de Crăciun. Startul la depunerea cererilor s-a dat deja cu data de 7 noiembrie însă oamenii trebuie să știe că mai pot depune cereri până la sfârșitul lunii. Valoarea unui tichet social este de 30 de lei și se acordă fiecărui membru al familiei.

Direcția de Protecție Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu primește în acest moment cereri pentru acordarea tichetelor sociale. Beneficiarii sunt în primul rând târgujienii care primesc ajutor social însă pot solicita tichete familiile care au un venit mai mic de 300 de lei pe membru de familie. ”Noi deja am început acțiunea de primirea a cererilor cu data de 7 noiembrie, vom merge până în data de 29 noiembrie cu primirea cererilor așa încât să avem și noi timp să le lucrăm, să le verificăm, să verificăm documentele care trebuie să însoțească aceste cereri și bineînțeles să dăm comanda pentru ca oamenii să le primescă în timp util”, a spus Alina Toader, directorul adjunct al Direcției de Protecție Socială. Tichetele sociale se acordă de Paște și de Crăciun dintr-un efort de la bugetul local. Condiția este legată de venituri, nu mai mult de 300 de lei pe membru de familie.

30 de lei

Valoarea unui tichet este de 30 de lei și se acordă câte un tichet pentru fiecare membru al familiei. ”În primul rând acordăm tichete sociale beneiciarilor de ajutor social pe care noi îi avem în evidență și care oricum se încadrează. În plus, am avut în jur de 700-800 de alți beneficiari care s-au încadrat”, a mai spus Alina Toader. Și la capitolul tichete pentru grădiniță, autoritățile sociale atrag atenția că ele pot fi acordate și pe perioada anterioară dacă familia demonstreză cu acte că a îndeplinit condițiile încă de la începere anului școlar. Valoarea unui tichet de grădiniță este de 50 de lei și pot fi achiziționate cu el doar alimente, haine sau rechizite. ”Și pentru grădiniță avem solictări. Până la această dată avem un număr de 54 de tichete, nu este un termen anume de depunere a documentelor, se pot acorda tichete de grădiniță și pentru perioada anterioară cu condiția ca acea familie să dovedească că a îndeplinit condițiile încă de la începutul anului școlar”, a spus Alina Toader, directorul adjunct al Direcției de Protecție Socială.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: