Start la depunerea candidaturilor pentru funcția de rector la UCB

Persoanele care vor să candideze pentru funcția de rector al Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu pot să își depună candidaturile în perioada 13-27 ianuarie la registratura universității. Până la această orăși-au anunțat intenția de a participa la alegerile din 13 februarie profesorii Dorel Chirițescu de la UCB și Lazăr Popescu de la Universitatea Titu Maiorescu.

Potrivit calendarului întocmit, înscrierile se fac până pe 27 ianuarie. ”Între 13 și 27 ianuarie 2012 are loc depunerea candidaturilor pentru funcția de rector la  registratura UCB din Târgu Jiu și oricine îndeplinește condițiile din Legea Educației Naționale, Carta UCB și Regulamentul privind alegerea și constituirea organismelor colegiale și ocuparea funcțiilor executive în UCB poate candida”, spune Mirabela Tufan, purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ superior din Târgu Jiu. La alegeri poate candida orice persoană recunoscută ca personalitate științifică sau academică atât în țară, cât și în străinătate și care să facă dovada acestor recunoașteri prin diplome, titluri, publicații, brevete, distincții. Nu pot candida pentru obţinerea unui mandat de rector persoanele care împlinesc la data organizării alegerilor vârsta de 65 de ani, persoanele condamnate definitiv pentru fapte în legătură cu serviciul, persoanele condamnate definitiv pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, precum şi persoanele care au desfăşurat activitate de poliţie politică, constatată prin hotărâre judecătorească definitivă.

CALENDAR

Validarea candidaturilor pentru funcția de rector de comisia de organizare a alegerilor va avea loc în intervalul 30-31 ianuarie, urmând ca eventualele contestații să se depună în zilele de 1 și 2 februarie. Senatul se va întruni pentru aprobarea candidaturilor la funcția de Rector pe 3 februarie, după care, se va desfășura campania electorală. Scrutinul se va desfășura pe 13 februarie și va fi validat până pe 17 februarie. Noul rector va fi confirmat în intervalul 21 februarie-1 aprilie.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: