Câți profesori s-au vaccinat în Gorj

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a prezentat noi date despre vaccinarea anti-Covid în rândul angajaților din învățământ.

Peste 1.600 de dascăli s-au imunizat până acum împotriva noului coronavirus, primind ambele doze de vaccin. Circa 2.200 de profesori sunt încă nevaccinați.

„Avem o situație cu profesorii care s-au vaccinat. 1.660 de cadre didactice sunt vaccinate cu ambele doze, iar un număr de 584 de profesori au primit prima doză. 2.178 de profesori încă nu sunt vaccinați. Majoritatea sunt programați pe platforma de vaccinare, deși acum vaccinul este la liber, la îndemâna tuturor”, a precizat Dana Constantinescu, inspectorul școlar al ISJ Gorj.

Nici în rândul personalului nedidactic, situația nu este una mai bună. „În privința personalului didactic auxiliar și nedidactic, avem 493 de persoane vaccinate cu ambele doze și 184 care au primit prima doză până acum. 796 nu sunt vaccinați”, a punctat Constantinescu.

Ministrul Educației a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că 60% dintre dascăli s-au imunizat la nivelul întregii țări.

Vizualizări: 1,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: