Copiii din Gorj primesc de ziua lor... un vaccin

Ziua Copilului este aproape, iar în loc de cadou adolescenții din Gorj care au împlinit 16 ani vor primi un vaccin. Diriginții au făcut liste cu cei care vor să se vaccineze pe 1 Iunie în Parcul Central din Târgu Jiu.

 

Maratonul este organizat de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, spune că, dacă vremea nu va fi prielnică, vaccinarea se va face într-o altă locație.

”Dacă vremea este favorabilă, acest maraton va avea loc în Parcul Central din Târgu Jiu, la Foișor. Avem un parteneriat cu Prefectura Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Cei care au dorit să se vaccineze, au completat o cerere către diriginți cu acordul părinților. Dacă vremea nu va fi bună, vaccinarea se va face într-o altă locație pe care o vom anunța în prealabil”, a spus Stoian.

Stoian a mai declarat faptul că numărul solicitărilor pentru vaccinare a mai scăzut. Astfel, există posibilitatea ca anumite centre să fie desființate, fiind vorba despre cele care sunt apropiate unele de altele, în cazul în care adresabilitatea nu va mai fi așa mare.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vineri vaccinul de la Pfizer și pentru adolescenții între 12 și 15 ani. 

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: