Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Startul reducerilor de iarnă se dă la 15 ianuarie

Primăria Târgu Jiu a început să primească notificări din partea agenţilor economici care intenţionează să reducă preţurile la îmbrăcăminte şi încălţăminte începând de săptămâna viitoare. Până în momentul de faţă, trei magazine de pe raza municipiului vor deschide sezonul reducerilor la articole de iarnă. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, perioada de soldare debutează în 15 ianuarie şi se încheie pe data de 15 aprilie.

Târgujienii care intenţionează să-şi reînnoiască garderoba de iarnă o pot face, începând de săptămâna viitoare, la preţuri cu până la 70% mai mici faţă de momentul actual. În această perioadă, municipalitatea primeşte notificări din partea comercianţilor care doresc să facă reduceri în perioada 15 ianuarie-15 aprilie. „Până în momentul de faţă, am primit cereri de notificări de la doi agenţi comerciali, dintre care unul are două magazine, unde se vor aplica reduceri la articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte specifice sezonului toamnă-iarnă.  Perioada de soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie şi 15 aprilie pentru produsele de toamnă - iarnă. În acest interval, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse”, a declarat Florin Munteanu, reprezentantul Primăriei Târgu Jiu.

Notificarea privind vânzările de soldare trebuie adusă la primărie cu cel puţin 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor. În formularul de notificare a vânzărilor sunt trecute datele comerciantului, numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitatea existentă a articolelor, precum şi lista cu denumirea, numărul şi data documentelor emise de furnizorii produselor respective. „Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier, cum ar fi confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte sau articole sportive”, a mai precizat Florin Munteanu.

AMENZI

Comercianţii care nu respectă dispoziţiile legale privind vânzările de soldare pot fi amendaţi cu sume între 2.000 şi 10.000 de lei. De asemenea, cei care vând produse de sezon la preţ redus fără să notifice primăria pot primi amenzi între 200 şi 1.000 de lei.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: