Statul român, reclamat pentru abuzurile administraţiei CE Oltenia

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, organizatie sindicala constituita la nivel national, a depus o plângere la Comitetul pentru Libertati al Organizatiei Internaţionale al Muncii. Plângerea este "Impotriva statului roman pentru neindeplinirea obligatiei de a lua masurile necesare respectariiConvenţiilor nr. 87/1948 privind libertatea sindicală şi apărarea dreptului sindical şi nr. 98/1949 privind aplicarea principiilor dreptului de organizare şi negociere colectivă in cadrul societăţii comerciale Complexul Energetic Oltenia Târgu Jiu aflată sub autoritatea Ministerului Economiei".

Potrivit plângerii depuse de Cartel Alfa, nerespectarea conventiilor consta în: - deşi prin contractul colectiv de muncă încheiat la nivelul societăţii comerciale Complexul Energetic Oltenia Târgu Jiu părţile au hotărât ca reţinerea cotizaţiei să se facă pe ştatul de plată, acest drept nu este respectat; - sindicatele afiliate la Confederaţia Naţională Sindcala „Cartel ALFA” nu sunt recunoscute ca parteneri de dialog social; - nu sunt acordate salariaţilor drepturile prevazute de contractul colectiv de muncă; - instigarea salariaţilor şi a membrilor de sindicat împotriva organelor de conducere a sindicatelor; -   împiedicarea salariaţilor sa participe la actiuni de protest prin folosirea amenintarii ca mijloc de constrangere. La plângere este anexată o monitorizare a declaraţiilor pe care directorul Laurenţiu Ciurel le-a dat în presă, din care rezultă imixtiunea în treburile sindicatelor.

Organizaţia Internaţională a Muncii a fost creată în 1919 şi a devenit o instituţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1946. Ea numără în prezent 182 de State Membre. Scopul primar al OIM este de a promova munca decentă, astfel încât fiecare să lucreze în condiţii de libertate, echitate, securitate şi demnitate umană.

Federaţia Naţională Mine Energie este afiliată la Cartel Alfa.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: