Ştiinţa Turceni a început pregătirea, posibil amical cu Pandurii

Campiona judeţului Gorj şi-a reluat antrenamentele pentru a participa la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3. Ştiinţa Turceni s-a reunit pregătire în condiţiile impuse de noul protocol medical şi ar putea juca un amical cu Pandurii Târgu Jiu.

Desemnată de către AJF Gorj campioană judeţeană în sezonul 2019 – 2020, după discuţii cu celelalte două cluburi de pe podium, Ştiinţa Turceni a revenit la pregătire în vederea meciurilor de baraj programate la începutul lunii august. Fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Viorel Cojocaru au nevoie de meciuri de verificare înainte de meciurile de baraj şi ar putea disputa un meci chiar cu Pandurii Târgu Jiu, care a inclus în programul posibilelor amicale şi un joc contra campioanei Gorjului.

Directorul sportiv al pandurilor, Camilian Floroiu, a explicat că echipa nu poate juca amicale decât cu adversari care efectuează teste pentru Covid-19, Ştiinţa Turceni fiind obligată să facă teste înaintea meciurilor de baraj. Absenţa de pe teren de mult timp şi lipsa jocurilor este principala problemă a celor de la Turceni, antrenorul Cojocaru sperând să-şi antreneze cât mai bine jucătorii până la turneul de baraj: „Am început pregătirea, dar în condiţiile impuse de lege. Ne pregătim cu 10 jucători, dezinfectăm mingile şi aşa mai departe. Cu pregătirea fizică nu suntem puşi la punct, dar nimeni nu e. Va fi foarte greu, pentru că nu avem ritm, nu am avut o competiţie, nu avem nici măcar meciuri amicale. Nu mai suntem în ritm de 6-7 luni, poate chiar mai mult. Nu avem decât o singură etapă jucată din retur”.

Ştiinţa va efectua teste înainte de turneul de baraj şi atunci este posibil să poată juca şi meciuri amicale, altfel acestea nefiind permise de Protocolul Medical al FRF. Cel mai probabil vor putea juca cu echipe de Liga 2 care au teste efectuate, cum este şi Pandurii, meciurile amicale fiind benefice pentru ambele formaţii. Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 se dispută în sistem turneu de baraj, în trei echipe, şi se vor juca în zilele de 1, 5 şi 9 august, cu începere de la ora 17.30.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: