Stimulentele pot dubla veniturile angajaţilor de la Finanţe

Cei  500 de angajaţi ai Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj îşi vor putea primi în continuare stimulentele. În acest caz măsurile de austeritate impuse de Guvern în scopul strângerii fondurilor se face diferenţiat. Salariul mediu brut pe care îl primeşte un angajat se ridică la peste 1600 de lei, iar datorită stimulentelor funcţionarii pot ajunge să mai primească pe lângă aceşti bani încă un salariu.

Măsurile de austeritate nu afectează stimulentele pe care angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Gorj le primesc pentru rezultatele care le au în domeniul combaterii evaziunii fiscale. Astfel, cei 500 de angajaţi ai direcţiei îşi vor primi în continuare banii reprezentând stimulente pentru încasările la bugetul consolidat al statului, ca urmare a combaterii evaziunii fiscale. „Angajaţii au deja salariile diminuate cu 25% potrivit legii, în schimb se menţine sistemul de stimulare pentru sumele încasate din combaterea fenomenului de evaziune fiscală, din executări silite. Şi dacă aceste stimulente nu se mai acordă, veniturile salariaţilor se vor reduce cu peste 60%”, a precizat Gheorghe Paraschivu, director DGFP Gorj.

Salariul mediu brut al unui funcţionar din cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, fără aceste stimulente, este de 1660 de lei, iar cel net ajunge la 1160 de lei. Datorită acestor stimulente, un salariat al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, de cele mai multe ori îşi dublează salariul. “Potrivit legii în vigoare, stimulentele maxime pot să fie de trei salarii, dar la nivelul instituţiei noastre au fost de maximum un salariu”, a declarat directorul DGFP Gorj.

Conform declaraţiei ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, aceste stimulente se vor acorda până la momentul în care se reglementează salarizarea personalului.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: