Stoican crede că Politehnica nu a avut mulţi indisponibili

Antrenorul celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu, Flavius Stoican, n-a digerat prea bine eșecul cu ASU Politehnica Timişoara din etapa a opta. Mai mult, acesta spune că timișorenii n-au avut absențe importante în lot aşa cum s-a spus înaintea meciului.

Antrenorul Flavius Stoican susține că Politehnicii Timişoara nu i-au lipsit jucătorii de bază la meciul de sâmbătă, pierdut de echipa sa în faţa celor de la ASU, care au anunţat că au 11 indisponibili înaintea acestui meci.

Stoican a spus că Politehnica n-avea motive să se plângă de absențele de la nivelul lotului, fiindcă antrenorul Benga a avut la dispoziție numeroși jucători valoroși, care pot face diferența pe teren. „Dacă mă uit pe primul lor 11, cu excepția lui Scutaru, au fost aceeași jucători care au jucat și în celelalte partide. Au jucători care au evoluat în Liga 1, jucători valoroși, ca Alex Munteanu, Mera sau Ivanovici, jucători care fac diferența în momentele cheie. Eu am o echipă de jucători tineri, cărora trebuie să le ridic moralul”, a spus supărat Stoican. Totuşi, din primul unsprezece de start al oaspeţilor doar cinci jucători folosiți sâmbătă la Târgu Jiu  au fost titulari și în precedentul joc al Politehnicii, cu FK Csikszereda, restul de şase fiind infectaţi.

La această oră, Poli are nouă jucători pozitiv cu noul coronavirus iar de săptămâna trecută până acum, 11 fotbaliști au avut teste pozitive. Doi dintre ei au fost declarați vindecați între timp, după două teste PCR negative și o testare medicală specifică sportivilor, dar nu s-au putut antrena.

Antrenorul timişorenilor, Octavian Benga, și-a felicitat elevii care au evoluat la acest meci, precizând că echipa sa a fost lovită grav de coronavirus. ”O victorie foarte, foarte importantă pentru noi, fiindcă au fost niște condiții ieșite din comun. Am venit după această problemă cu coronavirus. A doua oară ni s-a întâmplat şi de data aceasta am fost loviți mai puternic. Am avut jucători izolați, mulți dintre ei titulari. Am fost nevoit după trei zile să îi folosesc pe acești jucători pe care i-aș numi astăzi niște jucători adevărați, fantastici, bravi. Am gestionat foarte mult tactic”, a declarat antrenorul Politehnicii despre meci.  Benga a dedicat victoria și celor rămaşi în izolare: ”E un rezultat extraordinar pe care vreau să-l dedic. L-am promis jucătorilor în seara premergătoare acestui meci, jucătorilor care nu sunt cu noi. O dedic colegilor care nu au făcut parte din lot și suferă. Sunt și izolați şi e și victoria lor”.

ASU Poli este momentan cu 14 puncte pe locul 4 în Liga 2, dar timișorenii au meciul cu Dunărea Călărași amânat pentru data de 28 octombrie.

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: