Decizie: CE Oltenia a ieșit din acționariatul Pandurii

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat în ședința din 12 octombrie ieșirea din acționariatul clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Este al doilea acționar al clubului care ia o astfel de decizie, după Artego Târgu Jiu.

Ceilalți trei asociați de la Pandurii sunt Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Fiind vorba de o asociație non-profit, numărul minim de asociați este de trei. Pandurii Lignitul Târgu Jiu este în insolvență de câțiva ani, iar principalul creditor al clubului, fostul președinte Marin Condescu, le-a recomandat în mai multe rânduri acționarilor să se retragă dacă nu mai pot ajuta financiar echipa. Pe de altă parte, ar fi investitori interesați să se alăture clubului, pe măsură ce s-ar retrage cei vechi.

"Aprobă renunțarea de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA la calitatea de membru asociat al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu", se arată în hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 12 octombrie.

Pandurii este în proces cu toți asociații, câștigând în primele instanțe milioane de euro la care aceștia s-ar fi angajat sub formă de cotizații, dar hotărârea nu este definitivă. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: