Stradă spartă şi reparată de patru ori de către Primăria Târgu Jiu

O stradă din Târgu Jiu se află în reabilitare, de aproximativ doi ani. Este vorba despre strada 14 Octombrie, care este spartă de fiecare dată ce lucrările par că se apropie de final. Localnicii sunt exasperaţi de zgomotul utilajelor şi cred că acest infern nu se mai sfârşeşte. Şi şoferii sunt nemulţumiţi că trebuie să se ghideze după marcaje, strada 14 Octombrie fiind una cu sens unic şi foarte circulată. Autorităţile spun că lucrările vor fi finalizate în circa două săptămâni. Localnicii se aşteaptă, însă, ca strada să fie spartă din nou în primăvară.

Reabilitarea străzii 14 Octombrie a întins la maxim nervii localnicilor. De mai bine de doi ani, aceştia sunt nevoiţi să suporte zgomotul utilajelor. Oamenii spun că, după ce se aşterne asfaltul, strada este spartă din nou. Până în momentul de faţă, strada a fost spartă de patru ori, pe motiv că se reabilitează. „Strada asta se repară pentru a patra oară. Muncitorii încep să lucreze de la primele ore ale dimineţii şi până seara târziu. Fratele meu i-a întrebat de ce repară strada, iar apoi o sparg. Muncitorii ne-au răspuns că ne fac o stradă nouă. E al doilea sau al treilea an de când lucrează aici”, a declarat Constantin Brebu, localnic.
Oamenii regretă perioada comunistă. „În loc să progresăm, noi dăm înapoi ca racul. Peste tot în ţară se cheltuiesc bani grei pentru repararea străzilor, unii se fac că le repară, alţii le dărămă la loc ca să le repare ei şi uite aşa fiecare face rost de bani de pe spinarea noastră, a celor care plătim impozite. N-o să facă nimeni niciodată ce făcea Ceauşescu. A făcut drumuri bune, conducătorii de acum fac doar lucrări de mântuială pe bani mulţi”, a spus un localnic.
Târgujienii care muncesc în afara ţării spun că e jenant ce găsesc la întoarcerea acasă. „E de toată jena ce se întâmplă cu această stradă. Am avut onoarea să trăiesc 10 ani în afara ţării şi este incomparabil. Aici nu se mişcă nimic, zi de zi e şantier şi nu se face nimic. E jenant”, a spus o femeie.
Nemulţumiţi sunt şi conducătorii auto. „Continuu se lucrează pe această stradă, ocolim utilajele şi dărâmăm maşinile. Nu e singura stradă din Târgu Jiu pe care o repară, iar apoi o strică. Ieşim de aici, mergem pe Luncilor şi acolo e la fel. Cum treci podul e un dâmb şi dai cu maşina mai să dărâmi cauciucurile. Cred că străzile vor fi gata când se va schimba ceva în ţara asta, atâta timp cât sunt aceiaşi oameni la putere nu se face nimic”, a spus un şofer.

Refacerea străzii pe cheltuiala constructorului
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, strada 14 Octombrie a fost spartă de mai multe ori pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, susţine că refacerea străzii s-a făcut pe cheltuiala constructorului. „Strada 14 Octombrie face parte din careul de străzi, pe care s-au introdus, în perioada 2013-2014, reţele de apă şi canalizare, racorduri către populaţie. În anul 2014, constructorii au terminat partea de racorduri prima etapă, introducerea reţelei colectorului principal de canalizare, s-a făcut partea de refacere pe cheltuiala constructorului. În toamna anului 2014, după prima refacere a constructorilor, s-a trecut la aşternerea unui strat de uniformizare pentru a se putea circula în condiţii optime în perioada de iarnă”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu. După aceea, strada 14 Octombrie a fost inclusă într-un program de reabilitare, iar ulterior s-a trecut la introducerea reţelei de canalizare. „În primăvara anului 2015, în cadrul programului de modernizare, s-au realizat trotuarele, s-au înlocuit bordurile şi s-a trecut la etapa a doua, unde s-a introdus tronsonul de canalizare menajeră, între strada Dobrogeanu Gherea şi prelungire Constantin Brâncuşi. Lucrările au fost de către constructor, în cadrul Programul Operaţional Regional”, a precizat Marius Ionescu.
Reprezentanţii municipalităţii spun că lucrările vor fi finalizate definitiv în circa două săptămâni. „La ora actuală, în 2016, se aşterne ultimul strat, stratul de uzură, se lucrează la partea de corecţie, apărută în urma tasărilor datorită faptului că strada a fost destul de destabilizată, pentru ca strada să fie redată efectiv circulaţiei, fără a se mai interveni în partea de infrastructură”, a declarat Ionescu.
SIMILAR
Autorităţile susţin că, tot în două săptămâni, va fi finalizată şi strada Luncilor. „Probabil, în două săptămâni, strada 14 Octombrie va fi redată circulaţiei întregind careul Vasile Alecsandri, Constantin Brâncuşi. De asemenea, şi strada Luncilor, pe care au fost realizate lucrări în partea de alimentare cu apă, reţele de canalizare, va fi redată circulaţiei. Şi acolo s-au făcut lucrări de modernizare în totalitate”, a spus directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: