Secretul păstrării trandafirilor din vază mai mult timp

Florile proaspete pe care le punem în vază vor rezista mai mult timp dacă le punem o lingură de zahăr în apă. Fără rădăcini care să le susțină prospeţimea, trandafirii sau orice alte flori vor începe să se ofilească destul de rapid, chiar şi într-o vază.

Există o modalitate ca florile să rămână mai mult proaspete iar pentru aceasta trebuie adăugat zahăr în vază sau chiar în ghiveci. Dacă aveți grijă de florile din casă, zahărul le va ajuta să dureze mai mult.

Unele dintre aceste remedii casnice, cum ar fi adăugarea zahărului în apa din vază, funcționează destul de bine. Florile folosesc fotosinteza pentru a-și crea propria hrană, şi, fie că vorbim de cele din vaze, sau cele din ghiveci, toate fac același lucru. Hrana constă în principal din carbohidrați și zaharuri iar planta stochează apoi aceste alimente în frunze și tulpini.

Când tăiați un trandafir din tufiș, de exemplu, acesta transportă cu el orice mâncare deja stocată în acea tulpină. Deoarece floarea este deconectată de restul plantei, aprovizionarea cu alimente este limitată. Când așezați floarea tăiată într-o vază cu apă, aceasta va consuma toate alimentele vegetale disponibile în tulpina sa şi floarea are nevoie doar de câteva zile pentru a consuma acești nutrienți. După aceea, începe să se ofilească și să moară. Deoarece moartea tulpinii florii este cauzată de lipsa hranei, este logic că adăugarea zahărului în apa plantei poate oferi mai multă hrană și poate prelungi viața florii.

Zahărul oferă hrană pentru florile tăiate și poate prelungi şi durata de viață a aranjamentelor florale.

Atenţie, pentru a evita şi înmulţirea bacteriilor din vază este important să adăugați atât zahăr cât și oțet în apa din vază. Acidul din oțet ucide unele bacterii, permițându-vă să obțineți beneficiile zahărului evitând în același timp capcanele acestuia.

Dacă aţi tratat apa din vază cu zahăr şi oţet vă puteți bucura de florile din vază câteva zile mai mult. Același truc, cu zahărul, îl puteți folosi și pentru florle aflate în ghivece. Efectele apar la trei zile de la udare şi sunt uimitoare, plantele crescând mult mai repede.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: