Strategia energetică, în avizare

Ministrul Energiei a declarat, în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, că strategia energetică a ieșit din minister și este în curs de avizare interministerială. Proiectul va fi aprobat ulterior în guvern şi trimis Parlamentului.

„Strategia energetică a ieşit din minister. Este un proiect de lege în avizare intraministerială pentru a fi aprobat în Guvern şi trimis în Parlament. Nu am absolut nicio relaţie cu absolut nicio firmă privată. În PNRR sunt bani pentru firme private, pentru firme de stat, pentru parteneriate publice-private, pentru firme deţinute privat majoritar. Lista este publică. Puteţi să le vedeţi”, a spus Virgil Popescu.

Oficialul a vorbit și de proiectul propus de Romgaz privind producția de halogen verde. „Romgaz a depus un proiect inovator. Produce hidrogen verde din energie regenerabilă. Hidrogenul verde este amestecat cu gaz natural. Producem energie electrică, apoi stocăm CO², deci nu emitem CO² pe care îl injectăm în sere. E un proiect inovator, inclusiv la nivelul Comisiei Europene a fost foarte bine primit. Dacă va fi finanţat, proiectul va respecta regulile ajutorului de stat, probabil maxim 50%, dar în funcţie de ce va decide Comisia Europeană. Nu vorbim de proiecte gata finanţate în PNRR, ci de proiecte propuse spre finanţare”, a mai spus Popescu.

Vizualizări: 2,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: