Laborator de cofetărie-patiserie din Gorj, sancționat

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat o serie de controale la mai multe unități alimentare de pe raza județului Gorj, fiind aplicate și sancțiuni. În urma verificărilor, angajații instituției au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21.000 de lei.

Cea mai mare amendă a fost încasată de către un laborator de cofetărie-patiserie, iar valoarea acesteia se ridică la suma de 10.000 de lei. De aceeași sancțiune a avut parte și un magazin de fructe și legume. Inspectorii DSV au descoperit faptul că spațiile de depozitare nu erau întreținute corespunzător.

”Am aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei la un laborator de cofetărie-patiserie. Motivul este legat de întreținerea neadecvată a spațiilor și echipamentelor. De asemenea, tot 10.000 lei a fost sancțiunea aplicată unui magazin de legume și fructe, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și echipamentelor și pentru neconformități de depozitare a produselor alimentare”, transmite DSV Gorj.

Un alt magazin de fructe și legume a primit o amendă de 1.200 lei. Aici s-a constatat faptul că produsele se comercializau într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Controalele au avut loc în localitățile: Baia de Fier, Bălănești, Bâlteni, Bărbătești, Bumbești-Jiu, Bustuchin, Căpreni, Cătunele, Câlnic, Crasna, Dănești, Fărcășești, Glogova, Hurezani, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Polovragi, Roșia de Amaradia, Rovinari, Rânca, Săcelu, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu și Urdari.

Vizualizări: 6,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: