Ce termocentrală din CE Oltenia este în pericol de închidere

Complexul Energetic Oltenia va fi redimensionat, după ce mii de oameni vor fi pensionați în baza legii adoptate săptămâna trecută. “Nu mai putem funcționa cu toate cele patru termocentrale, nu mai putem funcționa cu toate cele nouă cariere”, a fost mesajul tranșant al managerului Daniel Burlan.

Planul de restructurare va trebui regândit. Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a spus că jumătate dintre salariații de la termocentrala din Turceni se încadrează în prevederile legii. “Termocentrala Turceni, la ora actuală, are în jur de 1.200 de salariați. În luna iulie, 602 îndeplinesc după noua lege condițiile de pensionare, adică au peste 52 de ani și peste 25 de ani în activitate”, a spus Rușeț la Radio Infinit.

Trei sindicate mari din CE Oltenia au cerut înainte de aprobarea legii păstrarea a două grupuri pe cărbune de la Turceni, deoarece de ele depind carierele miniere din Motru și Jilț. “Impactul economico-social care s-ar produce în urma adoptării unui program agresiv de restructurare, care să nu țină cont decât de cerințele Uniunii Euromene și ale unor ONG-uri (...) afectează direct aproximativ 35% din populația județului Gorj”, avertizau pe 11 iunie liderii sindicali Roșca, Marciuc și Iovan.

Legea a fost aprobată pe 16 iunie în Camera Deputaților și va intra în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. (M.M.)

Vizualizări: 6,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: