Străzi sparte după asfaltare. „E groaznic pentru că s-au cheltuit niște bani“

O serie de străzi din Târgu Jiu sunt sparte chiar la puțin timp după ce sunt asfaltate. Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că acest lucru nu poate fi evitat.

Străzile sunt sparte fie pentru racordarea noilor construcții la canalizare, fie pentru înlocuirea rețelelor de utilități. „Nu se poate evita. Construcția se va face după ce modernizăm strada și nu poți să-i spui unui cetățean care edifică o construcție și vrea să se racordeze la utilități să mai stea cinci ani pentru că lucrarea este în garanție. Se va face lucrarea și garanția va prelua lucrarea respectivă“, a spus Ionuț Jilăveanu, director adjunct al Direcției de Investiții și Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv. 

 
 


Se întâmplă ca și deținătorii de utilități să efectueze anumite lucrări la scurt timp după asfaltarea unei străzi: „Mai rău este când se întâmplă cu alți deținători de utilități pe care-i anunți că pui un nou covor asfaltic pe o stradă, te anunță că nu au lucrări și când vine toamna te anunță că au primit finanțare și că trebuie să schimbe tot. Atunci e groaznic pentru că s-au cheltuit niște bani. Nu te poți opune, de exemplu, schimbării unei rețele de gaze deoarece este vorba de siguranța cetățeanului. 

Avem discuții cu deținătorii de utilități atunci când facem bugetul și stabilim lucrările care vor fi finanțate, dar este posibil să apară și noi“, a precizat Ionuț Jilăveanu. 

Vizualizări: 1,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: