Strigăt de ajutor al unor gorjeni plecați la muncă în străinătate

30 de români, majoritatea gorjeni, plecați la muncă legal în Islanda, au fost păcăliți, umiliți și jecmăniți de către agenția intermediară angajatoare, susține Radu Miruță, președintele USR Gorj.

Liderul politic arată într-o postare pe facebook că românii lucrau legal în constucții, însă nu și-au primit banii, au fost ținuți în condiții mizere, iar când cuțitul le-a ajuns la os și au mers să își ceară drepturile, au început să fie bruscați și scoși afară din locuințele supraaglomerate în care dormeau.

"Problema acestor oameni este că majoritatea nu știu nici limba locală, nici o alta internațională, nu știu cui să se adreseze, nu au cu ce să vină acasă, nu își pot recupera banii cuveniți pentru munca prestată. Am sunat de dimineață la Ambasada României de la Copenhaga (în Islanda România are doar consulat onorific). Se știa de caz, dar nu s-a avansat foarte mult. M-au rugat să transmit o solicitare oficială, care tocmai a fost înaintată", arată președintele Uniunii Salvați România Gorj.

Acesta spune că românii ar fi cerut sprijinul celor șapte parlamentari de Gorj, dar nu ar fi primit răspuns, astfel că va ruga un parlamentar de la USR să urmărească această problemă.

Miruță a prezentat și lista românilor care se află în această dificilă situație. (A.M.)

Vizualizări: 6,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: