Strigăt de ajutor de la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a ajuns într-o situaţie disperată, aceea de a cere bani pentru supravieţuire în Liga a doua suporterilor, acţionarilor şi firmelor care pot face sponsorizări sau donaţii. Echipa de fotbal din Târgu Jiu este ca şi salvată de la retrogradare după ce a învins în deplasare Energeticianul, dar nu are bani să plătească datoriile celor care au dus echipa în insolvenţă şi riscă depunctarea şi, implicit, retrogradarea în Liga a treia.

După ce FRF a anunţat că nu va păsui Pandurii decât până la finalul acestei luni, după care va pune în aplicare decizia FIFA de depunctare a echipei, conducerea caută soluţii pentru a putea plăti jucătorii aduşi la Târgu Jiu de fostul preşedinte, Narcis Răducan, şi plecaţi fără a fi plătiţi.

Situaţia creată acum, chiar când Pandurii avea mari şanse de a se salva de la retrogradare, leagă o piatră de gât clubului şi aşa sufocat de datorii către jucători şi angajaţi. Posibilitatea de salvare pe care au găsit-o cei de la Pandurii, pentru a nu fi penalizaţi cu nouă puncte, este cea a negocierii directe cu jucătorii în cauză, Bunoza şi Vasiljevic, pentru o reeşalonare a datoriei sau plata sumelor datorate până la finalul acestei luni, lucru greu de crezut în condiţiile financiare precare ale clubului.

Clubul Pandurii nu contestă faptul că ar avea de plătit sumele respective şi recunoaşte într-un comunicat, postat pe site-ul oficial, că FIFA are dreptate prin verdictele date în cazul litigiilor cu cei doi jucători.

Totodată cei de la Pandurii apelează la autorităţi locale, suporteri, firme, asociaţii sau sindicate să sprijine financiar clubul în această situaţie disperată, pentru a putea achita datoriile şi a evita depunctarea care i-ar atrage retrogradarea. Pentru toţi cei dispuşi să ajute Pandurii, conducerea clubului anunţă că va permite accesul gratuit la meciurile echipei pe noul stadion din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competiţional 2019-2020. „Ţinând cont de eforturile mari pe care actualii jucători şi angajaţii clubului le fac pentru a menţine clubul în activitate, facem apel, de asemenea, la suporterii echipei, persoane juridice şi fizice, asociaţii, organizaţii sindicale, care pot sprijini clubul pentru a depăşi acest moment şi a preveni o retrogradare datorată asumării fostelor administraţii a unor contracte de acest gen. Pandurii Târgu Jiu va asigura intrarea gratuită pe noul Stadionul Municipal din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competiţional 2019 – 2020, tuturor celor ne vor sprijini pentru depăşirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului”, se arată în comunicatul postat joi de clubul Pandurii, totodată făcându-se apel şi la acţionarii clubului care au promis jucătorilor în cauză că îi vor plăti la vremea respectivă: „Având în vedere faptul că, pentru semnarea acestor contracte cu jucătorii în anul 2016, membrii acţionari şi-au dat acordul asupra sumelor atribuite fiecărui contract, le solicităm public spijinul financiar pentru a onora sentinţele FIFA şi a evita depunctarea clubului pe altă linie decât cea sportivă”.

Cu siguranţă suporterii vor veni în sprijinul echipei, pentru că foarte mulţi dintre cei peste 30 000 de fani pe care echipa îi are în mediul online şi-au pus deja semnătura pe o petiţie online pe care clubul Pandurii a iniţiat-o în luna ianuarie. Numărul celor care au semnat pentru ca Pandurii să îşi continue activitatea şi să joace din următorul sezon pe noul stadion se apropie de 5000.

 Fiecare dintre cei care vor achiziţiona acum o legitimaţie de acces la meciurile echipei Pandurii din viitorul sezon,  la preţul de 100 de lei, li se va asigura intrarea la toate partidele jucate acasă de Pandurii, indiferent care va fi preţul biletelor.

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: