Vasiljevic şi Bunoza pot retrograda Pandurii în Liga 3

Jucătorii străini care au depus memorii împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu la FIFA sunt Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, după cum a precizat miercuri preşedintele FRF Răzvan Burleanu pentru sport.ro. Pandurii are termen până la finalul lunii mai să plătească sumele restante sau să ajungă la un acord cu jucătorii pentru o eşalonare a plăţilor.

Înainte de a intra în insolvenţă în anul 2016, Pandurii Târgu Jiu devenise o echipă care avea în componenţă mai mult de jumătate din lot jucători străini. În perioada 2015- 2016, majoritatea trnasferurilor care se făceau erau de jucători străini, atunci fiind promovaţi foarte puţini jucători tineri de la Târgu Jiu. În timp ce tinerii erau trimişi să joace la echipa a doua, lotul primei echipe era completat sistematic cu străini.

Aşa s-a ajuns ca în 2016, când s-a intrat în insolvenţă, majoritatea acestora să plece, pentru că nu au fost de acord cu noile condiţii salariale aprobate de administratorul judiciar, care nu a mai permis salarii mai mari de 1000 de euro. Cum unii dintre jucătorii transferaţi de Narcis Răducan aveau salarii de peste 10.000 de euro, aceştia nu au acceptat să mai rămână la Târgu Jiu şi au reziliat contractele cu clubul.

În condiţiile în care Pandurii are salarii neplătite de peste un an a fost imposibil să mai plătească şi restanţele către jucătorii transferaţi de Răducan iar aceştia, jucătorii străini mai ales, au reclamat clubul la FIFA.

Gordan Bunoza  este fundaș central bosniac, are 31 de ani şi a jucat la Pandurii din februarie 2016 până în noiembrie 2016, evoluând în nouă meciuri pentru gorjeni. Bunoza avea de primit 194.593 de lei (aproximativ 48.622 euro). O sumă enormă la bugetul actual al gorjenilor din care clubul ar trăi acum o jumătate de sezon.

Nikola Vasiljevic este de asemenea fundaş sârb, are 27 de ani, a jucat la Pandurii în 2016 și mai avea de primit de la gorjeni  suma de 150.153 de lei (aproximativ 31.518 euro).

Majoritatea jucătorilor străini din lotul echipei Pandurii din sezonul 2016 – 2017 a părăsit echipa din Târgu Jiu la începutul lunii noiembrie 2016, odată cu intrarea în insolvenţă a echipei din Târgu Jiu. Aceştia şi-au reziliat contractele cu Pandurii  pentru că nu au fost de acord cu noile condiţii financiare de la club, conducerea impunând salarii lunare de 1.000 de euro.

Cei de la Pandurii Târgu Jiu speră să ajungă la un acord cu jucătorii străini pentru amânarea plăţilor, conform Liga2.ro, ajungându-se deja la un acord cu jucătorul sârb Nikola Vasiljevic.

Vizualizări: 981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: