FRF a aprobat depunctarea echipei Pandurii la solicitarea FIFA

Pandurii Târgu Jiu riscă să rămână fără nouă puncte din cele acumulate în acest sezon, după ce Federaţia Română de Fotbal a aprobat miercuri, în Comitetul Executiv, punerea în aplicare a unei decizii venite de la FIFA. Motivul depunctării îl constituie plângerile a doi jucători plecaţi de la Târgu Jiu după intrarea în insolvenţă a clubului, fundaşul sârb Nikola Vasiljevic şi bosniacul Gordan Bunoza.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis miercuri să aplice o sancţiune cu depunctarea cu nouă puncte clubului Pandurii Târgu Jiu dacă nu va ajunge la un acord cu jucătorii care au făcut plângere împotriva clubului la FIFA. Este vorba de doi jucători străini, fundaşul sârb Nikola Vasiljevic şi bosniacul Gordan Bunoza, care au fost transferaţi în 2015 şi 2016 la Pandurii, de fostul preşedinte Narcis Răducan, ambii părăsind gruparea gorjeană odată cu Răducan, după intrarea în insolvenţă a clubului în octombrie 2016. Pandurii mai are la dispoziţie câteva zile pentru a plăti sumelele datorate jucătorilor, până pe 30 mai 2019, după care depunctarea ar urma să între în vigoare.

Cei doi fotbalişti au reclamat Pandurii la FIFA care a cerut apoi depunctarea echipei Pandurii Târgu Jiu, după cum a anunţat miercuri preşedintele FRF, Răzvan Burleanu: "Vorbim de doi jucători, Bunoza şi Vasiljevlic, în urma cumulării unor datorii către aceşti jucători, FIFA ne-a solicitat depunctarea clubului Pandurii cu 9 puncte. Decizia Comitetului Executiv a fost să punem în aplicare această decizie începând cu 30 mai, astfel încât clubul Pandurii primeşte un termen de graţie până la această dată să poată să ne aducă informaţii noi, dacă s-au plătit datoriile către jucători sau nu. Dacă situaţia va ramâne aceeaşi, atunci bineînteles că Pandurii va fi depunctată".

Conform  Sport.ro, Pandurii trebuie sa le achite lui Bunoza, fundaş bosniac în varstă de 31 de ani, şi Vasiljevic, fundaş sârb de 27 de ani, sumele de 48.622 euro, respectiv 31.518 euro. Deşi nu a fost comunicat de către FRF, Pandurii ar avea de achitat o sumă şi către jucătorul olandez Jordy Buijs, de asemenea transferat de Narcis Răducan la Pandurii în toamna anului 2016, cu două luni înainte de intrarea în insolvenţă a clubului, după cum a informat gsp.ro. De remarcat faptul că acesta a jucat pentru Pandurii doar 7 meciuri şi a fost transferat atunci când se ştia deja că Pandurii va intra în insolvenţă, iar clubul nu mai plătise salarii de câteva luni nici la jucători, nici la angajaţi. 

Vizualizări: 1,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: