„Bag cuţitul în tine şi te omor!” Pedeapsa primită de un tânăr violent

Un tânăr de 19 ani din Târgu Jiu a fost condamnat la câteva luni de închisoare cu suspendare, pentru amenințare, după ce inițial primise doar o amendă penală. 

Băiatul a scos cuțitul la un bărbat ce se afla într-o mașină alături de iubita sa. Incidentul s-a produs în seara zilei de 5 mai, anul trecut, în jurul orei 23:00.

Aflat într-un părculeţ din zona Pieței Mici, tânărul s-a întâlnit cu două tinere cărora le-a spus că în acea seară „a tăiat un băiat” într-un bar din oraș. Pentru a fi mai convingător, Ionuț le-a arătat un cuţit tip baionetă, spunând că pe lama obiectului s-ar găsi urme de sânge.

„La scurt timp, inculpatul și martorele (...) au plecat din zona parcului în care se aflau şi s-au deplasat spre imobilul în care locuiește una dintre fete. Întrucât din apropierea blocului se auzeau mai multe voci, inculpatul le-a spus celor două martore că se va deplasa în aceea zonă pentru a tăia cu cuţitul persoanele respective. În zona din imediata apropiere a blocului se afla parcat autoturismul marca VW Passat, de culoare gri, în care se afla persoana vătămată și prietena acestuia”, potrivit rechizitorului.

Între cei doi bărbați a izbucnit un conflict verbal. „Imediat după ce vătămată a coborât din autoturism, inculpatul a scos din mâneca hanoracului un cuţit şi a început să amenințe persoana vătămată cu moartea, respectiv «Bag cuţitul în tine şi te omor!»”, au precizat anchetatorii.

De teamă, șoferul de 34 de ani s-a urcat în grabă în mașină, a închis portierele și a sunat la 112. La scurt timp, tânărul a fost prins de poliție. 

Băiatul are cazier penal, pe vremea când era minor fiind condamnat pentru tentativă de omor. Este cunoscut în comunitate ca având un comportament violent, agresiv, având și în trecut conflicte cu legea penală. De curând, a fost trimis în judecată pentru distrugere.

Instanța de fond a reținut că „inculpatul, în mod deliberat, a exercitat acte de amenințare în public, arătând cuțițul și bravând prin afirmația că a mai tăiat o persoană, iar cuțitul are urme de sânge”, însă l-a condamnat doar la amendă penală de 4.600 de lei.

Procurorii gorjeni au contestat sentința Judecătoriei Târgu Jiu, tânărul primind o pedeapsă de 5 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani.

„Având în vedere atitudinea manifestată de inculpat față de valorile sociale și persistența infracțională de care dă dovadă, parchetul a considerat că inculpatul prezintă un grad ridicat de periculozitate, putându-se aprecia că, în viitor, comportamentul său se va menține pe un traseu cu valențe sociale negative”, a motivat instanța.

Tânărul este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să muncească 60 de zile în folosul comunității. 

Sentința Curții de Apel Craiova, din 9 iunie, este definitivă. 

Vizualizări: 1,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: