Un sindicalist din minerit are de plătit aproape un milion de lei către ANAF

Sindicalistul Constantin Crețan este bun de plată după mineriada de acum mai bine de 20 de ani. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au stabilit, definitiv, că liderul de sindicat din minerit și energie trebuie să plătească 944 de mii de lei pentru mineriada din 1999. Asta deși Crețan a stat și trei ani în spatele gratiilor pentru ce s-a întâmplat atunci.

Conturile i-au fost blocate și s-a ales cu poprire pe pensie și sechestru pe un teren. “Trebuie să trăiesc 180 de ani ca să le achit lor prejudiciul”, a declarat Crețan.

Sindicalistul spune că va lupta până la CEDO ca să scape de aceste daune care i se impută. “Voi continua acest proces. Eu m-am reabilitat, de drept, din 2018, iar Finanțele mi-au eliberat, în momentul reabilitării, că nu am prejudicii în dosarul respectiv și am fost reabilitat de Curtea de Apel Craiova. Eu voi continua procesul cu Finanțele și voi merge către Curtea de Apel Craiova și, pe urmă, la Înalta Curte de Casație și Justiție, eventual la CEDO. Deja, mi-au reținut peste 280 de milioane de lei în ultimii doi ani. Nu este corectă decizia. Mi-au pus poprire și pe pensie, 1460 de lei lunar, și pe un teren. Trebuie să trăiesc 180 de ani ca să le achit lor prejudiciul”, a declarat Crețan, într-un interviu la Radio Infinit.

Constantin Crețan este unul dintre liderii care au condus minerii în București, în 1999. Pentru asta, el a fost condamnat la închisoare și a stat trei ani în spatele gratiilor.

Vizualizări: 2,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: