Stromajer a semnat pentru trei ani cu Pandurii Târgu Jiu

Jucătorul sloven al echipei Pandurii, Jaka Stromajer, este unul dintre cei care l-au impresionat pe antrenorul Sorin Cârţu încă de iarna trecută. Deşi l-a dorit de atunci, acesta nu a putut reveni la echipă decât în această vară alături de alţi trei jucători care au fost împrumutaţi anul trecut. 
Stromajer a semnat recent o prelungire de contract deşi mai avea şi alte oferte de a pleca: „Am semnat pentru încă trei ani, de fapt doi plus unul negociabil, ultimul. Teoretic stau aici trei ani, dar dacă găsesc o altă echipă mai bună şi dacă vine cineva şi mă vrea atunci e posibil să nu stau trei ani. Am avut şi ale oferte dar am decis că e mai bine la Pandurii pentru mine. Eu simt că e atmosfera bună acum la echipă şi sper să avem şi rezultate. Acesta a fost aspectul care a fost decisiv când am ales Pandurii”.

“Îmi doresc să joc bine”

Dacă ar alege să plece din România, Stromajer ar dori să joace în Spania dar pentru aceasta îşi doreşte să facă performanţă cu Pandurii: „Fotbalul care îmi place mai mult e cel din Spania, nu am o preferinţă de echipă ci e vorba doar de gusturile mele. Cred că trebuie să fac performanţă însă mai înainte aici la Pandurii acum ca să pot să ajung acolo şi asta îmi doresc în acest sezon, să joc bine la Pandurii. Mă gândesc că trebuie să fac ceva să ajung acolo şi mă poate ajuta doar performanţa noastră”. Stromajer a fost exilat la Râmnicu Vâlcea de către Eugen Neagoe care a dorit astfel să-l protejeze pe Alexandru Piţurcă. Slovenul nu a dorit să comenteze acea perioadă, infirmând doar că nu s-ar fi adaptat la Târgu Jiu, aşa cum sunase explicaţia lui Geană. “Nu cred că a fost vorba doar de adaptare la mine înainte când am fost dat împrumut de la Pandurii dar nu vreu să vorbesc despre acea perioadă. Nu contează câţi sârbi sunt acum la echipă, asta nu e important că şi înainte au fost, era Guso din Bosnia aici şi nu eram singur, era şi Kutlacic la început. E mai bine că sunt şi sârbi aici dar nu e acest lucu cel mai important. Oricum acum ştiu limba şi nu e nici un fel de problemă, pot să-i ajut şi pe cei care nu ştiu limba română să înveţe. Nu a fost prea greu să învăţ la Vâlcea limba română. N-am avut profesor, am învăţat pur şi simplu aşa în vestiar cu colegii vorbind”.

“Avem echipă bună“

Revenit din Liga a II-a a României, Stromajer a regăsit plăcerea jocului de fotbal la Pandurii, deşi pregătirea este mult mai dură faţă de cea din eşalonul secund. „E mai grea pregătirea decât la liga a doua şi faţă de ce faceam la Vâlcea dar e mai frumos aici în Austria, şi locul de cantonament şi pregătirea a decurs bine. Am avut şi noroc cu vremea că nu a plouat deloc, pregătirea a fost un succes după părerea mea. Vorbind în general, am avut aici toate condiţiile care trebuie să la aibă o echipă, de aceea spun că a fost frumos în acest stagiu. Nu vorbesc neapărat de hotel şi peisaje ci de tot ce a fost cu bazin de refacere şi terenuri şi jocuri. Meciurile au fost bune dar îmi pare rău că nu am jucat cu echipe mult mai tari deşi cei din Cehia şi Turcia şi meciul cu Ujpest au fost destul de bune. Restul nu pot să zic prea multe că erau din ligi inferioare”. Rezultatele bune din amicale şi exprimarea echipei în general l-au convins pe Stromajer să semneze prelungirea contractului cu Pandurii. „Eu , din ce am vazut, mi-am dat seama că avem echipă bună, eu am semnat după mai multe meciuri şi asta a fost decisiv să semnez. Mi-am dat seama că avem o echipă bună şi că am jucat bine în amicale. Avem şi noi valori şi putem juca mult mai bine, suntem omogeni şi mai putem creşte în valoare. În campionat cred că putem fi mai puternici decât am arătat acum, am jucat bine dar putem mai mult.”.

Slovenul, al doilea golgheter în amicale

 Atacantul sloven, Jaka Stromajer, a marcat 4 goluri în pregătire, fiind al doilea marcator al echipei, după Tilincă, însă nu este mulţumit de randamentul său. „Eu am avut şi ghinion în aceste amicale că nu am înscris deşi am avut multe ocazii. Dar orice atacant vrea să dea cât mai multe goluri deşi nu contează prea mult golurile din amicale. În campionat e cu totul diferit, importanţa meciurilor e alta şi atunci e mai important să înscrii nu acum. Eu mă înţeleg foarte bine cu Raskovic pe teren, nu contează că vorbim aceeaşi limbă ci cum ne simţim pe teren pentru că limba fotbalului e aceeaşi. Limba vorbită pe teren nu e aşa de importantă, mai important e să joci omogen cu colegul. Eu am simţit că e bine cum jucăm. Nu contează câţi străini sunt la echipă, vezi la Chelsea că sunt mai mulţi străini şi asta n-are nici o importanţă. Nu conteză că suntem străini, toţi suntem panduri acum! Nu facem nici o diferenţă între noi, toţi suntem jucătorii echipei Pandurii. Numai valoarea contează la fotbal nu naţionalitatea. Nici limba vorbită nu e importsantă numai cum se simt jucătorii între ei. Noi nici nu gândim pe teren că unul e sârb şi altul brazilian”, a încheiat Stromajer.


Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: